The fine liner
Image default
Groothandel

Hoe beschermt Silvent uw handen?

Het Zweedse merk Silvent is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van persluchttoepassingen. Het merk produceert onder andere persluchtpistolen, waarmee u oppervlakken effectief en krachtig kunt reinigen. Kracht is echter niet het enige waar het merk zich op richt. Jaarlijks gebeuren er bijzonder veel ongelukken door het werken met perslucht, onder meer omdat er geen veiligheidskoppeling voor perslucht wordt gebruikt. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren, maar de zeer hoge druk waarmee de lucht wordt gespoten kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Silvent weet de lucht perfect te sturen

Silvent bestaat sinds 1989 en heeft in de loop der jaren al meerdere patenten weten te bemachtigen. Het bedrijf heeft kenniscentra in diverse landen, waaronder Nederland. In deze kenniscentra wordt doorlopend gezocht naar manieren om de producten nog beter te maken. Veiligheid is daarbij een cruciaal aspect. Wie werkt met perslucht, loopt bepaalde risico’s. De handen in het bijzonder zijn kwetsbaar, omdat deze in aanraking kunnen komen met de lucht die onder hoge druk wordt gespoten. Naast dat het bijzonder pijnlijk kan zijn om in aanraking te komen met zo’n krachtige luchtstraal, is het ook gevaarlijk. Een van de grootste gevaren is het risico op een luchtembolie. Een luchtembolie kan optreden wanneer perslucht is gericht op de huid en deze de huid penetreert zodat het in de bloedvaten terecht komt. Dit kan bijzonder schadelijk zijn en zelfs uw hart loopt hierdoor een groot risico. Silvent is gespecialiseerd in het terugbrengen van het lekken van lucht. Concreet betekent dit dat de producten dermate goed zijn, dat er maar zeer weinig lucht weglekt op andere plekken dan de hoofdstraal. De ontwerpen van de persluchtpistolen zijn daarbij zo dat de handen een minimaal risico lopen.

Hoe kunt u verder het risico verlagen?

U kunt verder het risico verlagen door een veiligheidskoppeling voor perslucht te plaatsen op het luchtdrukpistool. Een veiligheidskoppeling voor perslucht wordt geplaatst tussen de slang en het pistool. Dit voorkomt lekken nog beter en reguleert de druk. Een veiligheidskoppeling voor perslucht is te koop bij KDS Advies.

Gerelateerde artikelen

Introduceer uw nieuwe product in PET flessen

Het beste sleutelgereedschap voor iedere klus

Wilt u vuurwerk bestellen in Krimpen aan den IJssel of in Rotterdam?