The fine liner
Image default
Gezondheid

Zelf ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken – zoals de naam al zegt ontstaan deze naarmate je ouder wordt. De oorzaak van ouderdomsvlekken ligt echter vele jaren terug. Ouderdomsvlekken worden namelijk in de jongere jaren ontwikkeld door bijvoorbeeld onbeschermd zonnen, verbranding, verkeerd parfumgebruik, medicijnen, antibiotica enzovoort.

 

Wat zijn ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken verwijderen – ouderdomsvlekken zijn bruine verkleurde plekjes op de huid. Meestal zijn ze te vinden op het gezicht, hals, nek, armen en handen. Dat zijn allen lichaamsdelen die het vaakst blootgesteld worden aan UV-straling. De donkere vlekken komen meestal voor bij mensen van boven de 40 jaar.

 

Hoe ouderdomsvlekken verwijderen

  1. Camouflerende crème: camouflage zorgt ervoor dat de bruine donkere vlekken niet tot nauwelijks opvallen. Een dergelijke crème is in vele soorten verkrijgbaar. Denk aan foundation voor het gelaat, een poeder voor de handen en het decolleté. Deze methode wordt het meest toegepast, echter gaan de vlekken hier helaas niet blijvend van weg.

  2. Huid blekende crème: huidblekende crèmes werken enorm effectief tegen ouderdomsvlekken. Dergelijke crèmes breng je uitsluitend op de donkere verkleuringen van de huid aan. De werkzame stoffen in de crème maken het pigment in de huid lichter. Dat gaat altijd geleidelijk aan. Zodra de vlekjes niet meer te zien zijn stop je met gebruik.

  3. Chemische peeling: een chemische peeling vernieuwd en verjongd de gehele huid. Je kunt het zien als een soort van scrub massage voor het gezicht. De peeling moet meestal zo’n 45 minuten intrekken. Je ziet niet direct resultaat, in de komende twee weken na de peeling begint de huid zich langzaam te vernieuwen.

U kunt ouderdomsvlekken heel goed zelf behandelen. De meeste mensen kiezen voor een camouflerende crème zodat de vlekken minder opvallen. Maar ook kan er gekozen worden om de ouderdomsvlekken te verlichten met een blekende crème. Een andere mogelijkheid is het ondergaan van een chemische peeling. De peeling kun je zelf helaas niet uitvoeren maar laat je doen door een specialist.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.facebook.com/skinlight.nl

Gerelateerde artikelen

Manieren om je huid lichter te maken

Verschillende Hennepzaad recepten

Testosteron verhogen voor meer zin in bed