The fine liner
Image default
Energie

Wilt u graag een stroomgenerator kopen voor uw boot?

Bent u erover aan het denken hoe u uw stroomvoorziening aan boord van uw boot kunt optimaliseren? Goede stroomvoorziening aan boord van een boot zeer belangrijk. U heeft stroom nodig voor de startmotor, navigatie, de instrumenten, verlichting en alle voorzieningen in de kajuit. De startbatterij wordt weer opgeladen als u op de motor vaart, maar om de huishoudbatterij te kunnen laden die stroom levert voor alle voorzieningen aan boord heeft u een stroomgenerator nodig. Wilt u een stroomgenerator kopen om de energievoorziening aan boord te optimaliseren, kijk dan eens in de webshop van Navex Elektro in Wommelgem.

Stroomgenerator kopen voor stroom aan boord van uw boot

Meestal heeft u minimaal twee batterijen aan boord van uw boot, een startbatterij en een batterij die langere en diepere ontlading aankan zoals een deep cycle batterij of een gel batterij. Als u uw batterijen wilt opladen, dan is het nodig om een stroomgenerator te kopen. Er zijn diesel- of benzine generatoren om stroom op te wekken en veel schepen die langere reizen maken hebben een diesel generator aan boord. Maar voor gewoon dagelijks gebruik kunt u beter voor een elektrische generator kiezen. Deze generatoren zijn veiliger en een stuk stiller. Met deze generator heeft u zo uw batterijen weer opgeladen als u aan de walstroom ligt en kunnen meerdere batterijen tegelijk laden. Wilt u ook voor anker apparaten aan kunnen zetten die op 220 volt werken, dan is het raadzaam om een generator te kiezen die ook is uitgerust met een omvormer. De omvormer haalt gelijkstroom uit de batterijen en vormt deze om in wisselstroom.

Hoe weet u welke stroomgenerator u moet kopen voor uw boot?

Wat de juiste stroomgenerator is om te kopen voor uw boot, wordt bepaald door een aantal factoren als de hoeveelheid stroom de apparaten aan boord nodig hebben, welke batterijen u heeft en wat de capaciteit is. Als u advies wilt over een stroomgenerator kopen dan kunt u het beste contact opnemen met Navex Elektro in Wommelgem.

https://www.navexelektro.be/