The fine liner
Image default
Afvalverwerking

Waarom is het recyclen belangrijk?

Het maakt niet uit of je een eigen bedrijf hebt of niet, vrijwel iedereen in Nederland houdt zich de laatste jaren bezig met het recyclen. Dat heeft ermee te maken dat de gezondheid van onze prachtige planeet drastisch achteruit gaat door vervuiling en daar moet dan ook zo snel mogelijk een einde aan komen. Recyclen is dus erg belangrijk, maar waarom precies? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Hergebruik van materialen

Een van de redenen waarom het recyclen, met of zonder Renewi, erg belangrijk is, is dat we er door het recyclen van ons afval voor kunnen zorgen dat bepaalde materialen hergebruikt kunnen worden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken blikjes drinken waar weer aluminium van gemaakt kan worden, maar ook aan plastic flessen waar weer nieuw plastic van gemaakt kan worden. Dit is erg belangrijk, want het produceren van nieuwe materialen is slecht voor de bodem, maar ook zorgt het voor veel CO2-uitstoot waardoor de aarde blijft opwarmen. 

Minder CO2-uitstoot

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, wordt er bij het produceren van nieuwe materialen en grondstoffen onwijs veel CO2 uitgestoten. Er zijn mensen die denken dat dit een fabel is, maar als je naar de feiten kijkt is dat het zeker niet. Kijk maar eens naar de machines die nodig zijn voor het kappen van hout, de fabrieken die hout omzetten naar papier en de transportbedrijven die het papier naar winkels brengen. In elk deel van dit proces wordt er wel CO2 uitgestoten en door te recyclen is het mogelijk om dit aanzienlijk te verminderen. 

Is alles te recyclen?

Gelukkig zijn er steeds meer Nederlanders die zich er bewust van zijn geworden dat recyclen belangrijk is. Dit heeft dan ook veel mensen aan het denken gezet en hierdoor zijn er mensen die letterlijk alles willen recyclen. Helaas hebben we op dit moment toegang tot beperkte technologieën en is het niet mogelijk om alles te recyclen. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde stoffen van bouwafval die niet gerecycled kunnen worden, maar ook bepaalde soorten plastic die gewoon niet gerecycled kunnen worden. Mocht je willen weten welke materialen en grondstoffen allemaal gerecycled kunnen worden, dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met Renewi. In de meeste gevallen kunnen zij je telefonisch uitleggen wat er gerecycled kan worden.

https://www.renewi.com/nl-be/