The fine liner
Image default
Aanbiedingen

voordeelscooter kopen of leasen

Er is één groot nadeel aan een nieuwe scooter; de prijs. Als je niet bereid bent om duizenden euro’s uit te geven voor een splinternieuwe scooter zijn er gelukkig alternatieven. Je kunt een tweedehands scooter kopen, een nieuwe scooter leasen of kiezen voor één van de vele voordeelscooters die er op de markt te verkrijgen zijn. Wat zijn de voordelen én nadelen van deze drie opties? Lees snel verder!

 

Tweedehands scooter kopen

Via Marktplaats of andere kanalen kun je voor weinig geld een gebruikte scooter kopen. Je kunt er geluk mee hebben, maar ook pech. Als je een tweedehands scooter koopt kun je dat beste doen bij een scooterwinkel, het liefst met garantie. Zeker als je zelf niet alle ins en outs kent van scooters is tweedehands kopen een grote risco.

 

Nieuwe scooter leasen

Bij een lease contract koop je een nieuwe scooter op afbetaling. Zo kun je een duurder model kiezen en in termijnen betalen. Het is wel een vereiste dat je een vast inkomen hebt. Bij freelancers of studenten is dat vaak niet het geval. Dan kom je niet in aanmerking voor een lease contract.

 

Kies uit de vele voordeelscooters

Je kent die glimmende retro scooters vast wel. Deze voordeelscooters zijn gebaseerd op de klassieke Italiaanse Vespa scooter maar dan een stuk goedkoper. Ze worden niet in Europa gemaakt en de onderdelen zijn vaak van andere materialen. Plaatstaal wordt bijvoorbeeld vervangen door kunststof. Dat maakt voordeelscooters niet meteen slecht. Je hebt voor minder dan duizend euro een ruime keuze aan voordeelscooters.

 

Voor welke voordeelscooter moet je kiezen?

Let op deze aspecten bij de keuze voor een voordeelscooter:

 

  • Kies voor een ervaren dealer die je desgewenst van informatie kan voorzien.
  • Let op recensies van tevreden (of ontevreden) gebruikers.
  • Koop bij een winkel die meer dan één merk biedt, dan kun je zelf een keuze maken.

 

Kijk eens in de online winkel voor de voordeelscooters van merken als Turbho, IVA en middenklasse scooters als SYM. De prijs zal je verbazen!