The fine liner
Image default
Woningen

Venster plaatsen

Kunnen kunststof ramen in de winter worden geplaatst?
Basisvereisten voor de installatie van PVC-ramen in de winter
De grootste moeilijkheid die kan optreden bij het installeren van een raam is afdichting. Installatie in de winter werd mogelijk toen er afdichtingsmiddelen op de markt kwamen, die uitharden bij temperaturen van -10 …- 15 ° C.

Hier zijn enkele basisvereisten voor het plaatsen van beglazing bij koud weer:

De kamer moet warm zijn. Voordat u met de installatie begint, moet u de kamer opwarmen tot + 15 ° C. Als er ramen zijn geïnstalleerd in een privéwoning waar nog geen verwarming is, kunnen kachels worden gebruikt.
Blijf warm. Het is beter om kachels te gebruiken. Na het openen van de opening worden ze niet uitgeschakeld. Zonder beglazing blijft de opening ongeveer 15 minuten staan.
De hellingen moeten worden opgewarmd. Deze vereiste is te wijten aan de eigenaardigheden van de verharding van het afdichtmiddel, de hechting ervan op verschillende soorten oppervlakken. Voor een gelijkmatige verwarming kunt u een industriële achtergrond gebruiken.
De kit moet worden verwarmd. U kunt de kit het beste verwarmen door het blikje 1 minuut op de batterij te plaatsen. Het is ook de moeite waard om op te letten wat voor soort schuim u in het proces gebruikt. U hoeft alleen vorstbestendige soorten te kopen.
raaminstallatie in de winter

Een andere belangrijke vereiste is het opwarmen van de ramen zelf voordat u ze in de eerder voorbereide opening plaatst. Wanneer een warm raamsysteem is geïnstalleerd, is het risico op beschadiging en barsten van PVC bij het installeren van bevestigingsmiddelen geëlimineerd.

Voordelen van winterbeglazing
Betaalbare prijs. Meestal neemt de vraag naar installateursdiensten in de winter af, zodat u extra korting kunt krijgen.
Productiesnelheid. De wachtrijen voor installatie in raambedrijven zijn kleiner dan in de lente en zomer. In de winter kan het raam binnen 5-7 dagen worden gemaakt en geleverd. In de zomer kunnen de deadlines enkele weken oplopen.
Snelle controle op dichtheid. U weet direct of er problemen zijn met de kit. In de zomer zal het moeilijker zijn om dit te verifiëren.
Naast problemen met de dichtheid, kunt u ook andere defecten in een vroeg stadium identificeren: problemen met wapening, slechte montage.

Nadelen van winterraaminstallatie
Een van de grootste nadelen is een grote afhankelijkheid van het weer. De buitentemperatuur moet boven de -15 graden zijn. Als de vorst sterk is, moet het vertrek van de installateurs worden uitgesteld naar een andere datum.

Het duurt ook veel langer om de installatie voor te bereiden. Er moet veel aandacht worden besteed aan het opleidingsniveau van installateurs, hun ervaring. In de winter is het heel gemakkelijk om fouten te maken, waardoor de ramen hun dichtheid verliezen, de glaseenheid vervormd of gebarsten is, er zullen scheuren op het PVC verschijnen.

Installatiematerialen
Bij het plaatsen van de raamconstructie is het van groot belang welke materialen er worden gebruikt. Als de temperaturen laag zijn, moet u speciale producten bestellen:

Winter schuim. Het is noodzakelijk dat de kit zijn eigenschappen behoudt bij vorst tot -15 graden. Dit staat direct op de verpakking aangegeven. Let ook op de vochtigheidsgraad. Het moet tussen 60 en 95% liggen. Als de kamer erg koud is of de lucht droog is, kan het schuim niet uitharden en ontstaan ​​er lekkageproblemen.
PSUL. Dergelijk materiaal kan worden gebruikt bij temperaturen tot -40 graden. In dit geval moet de tape zelf worden voorverwarmd. Oppervlaktevoorbereiding is van groot belang, ongeacht het seizoen. Het moet vlak, schoongemaakt en geprimed zijn.
schuim voor raammontage in de winter

Winterinstallatie – een economische en handige oplossing
We raden u aan dit installatieformaat te gebruiken als u venstersystemen zo snel mogelijk wilt installeren. Met deze aanpak kunt u ook de installatiekosten aanzienlijk verlagen, de mate van dichtheid en de bruikbaarheid van het verwarmingssysteem in de kamer controleren.

 

Venster plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/