The fine liner
Image default
Bedrijven

Uw droomhuis renoveren

Wie een oud huis koopt en deze wilt renoveren moet bovenop de koopsom rekening houden met een renovatiebudget. Maar hoeveel moet u opzij zetten? Hier volgen enkele tips voor het bepalen van budgetten. Eigenlijk vallen die uiteen in twee categorieën: kosten die te maken hebben met de staat van het huis en kosten die bepaald worden door eigen voorkeuren.

Natuurlijk heeft u de laatste factor het meest onder controle. Heb je een designkeuken nodig of ben je tevreden met de simpele doe-het-zelfpakketten in standaard maten? Kies je voor een simpele kraan in de badkamer of kies je voor een duurder model dat beter past bij de spiegels? De duurste optie kost al snel vier keer zoveel dan de goedkopere. Dit is een kwestie van uw eigen prioriteiten stellen. Wie resoluut kiest voor de meest economische optie bij het inrichten van zijn huis kan zijn huis uitrusten met veel nieuwe kranen, douches, spots, keukenkasten en ga zo maar door … Voor wie betere kwaliteit en meer luxe wil, zullen de kosten veel hoger uitvallen. Dit hangt allemaal af ​​van uw eigen voorkeur voor oppervlaktebehandeling. Het is dat u de kosten bij een verbouwing wel kunt verspreiden: als de woning in de huidige staat nog bewoonbaar is, hoeft u niet direct alles op te frissen.

Maar de basisvoorzieningen zijn in ieder geval even belangrijk. Voor iemand die een woning die minder dan 20 jaar oud is koopt, zullen deze goedkoper uitvallen dan voor een woning die al meer dan 40 jaar oud is. Daarom kan er hier ook een groot verschil zitten met betrekking tot renovatiekosten. Maar zelfs als alles er goed uitziet moet u er rekening mee houden dat u ten minste voor enkele van de volgende dingen moet betalen:

Elektriciteit: Veel oude gebouwen hebben een installatiekeuring nodig en het is zeer uitzonderlijk dat hier geen verbeteringen dienen plaats te vinden. Meestal is het nodig om de hele installatie volledig te vervangen.

Sanitaire voorzieningen: waterleidingen en afvoerleidingen in oude huizen hebben vaak hun beste tijd gehad. Meestal is er nog wat werk aan de winkel.

Verwarming: Mensen die huizen kopen zonder centrale verwarming moeten hiervoor ook het nodige budget voorzien. De vuistregel is dat de installatiekosten van radiatoren (inclusief leidingen) al gauw 600 euro per stuk bedragen.

Hierdoor lopen de kosten voor een renovatie al snel op. Dit kan flink inhakken op de spaarrekening. Het is daarom nodig om een lening voor de renovatie aan te vragen. Hierdoor heeft u meer speelruimte.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/renovatie/

Gerelateerde artikelen

Leuke en verrassende kerstfeitjes

Leiderschap – Wanneer Weet Je Dat Je Het Juist Doet?

Radio luisteren via het internet