The fine liner
Image default
Gezondheid

Trend: orthodontie voor volwassenen

Uit onderzoek blijkt dat een mooi gebit een grotere invloed heeft op een goede eerste indruk dan een mooi kapsel. Het gebit is een van de eerste dingen waar naar gekeken wordt en met een stralende glimlach wordt iemand sneller een vriendelijk persoon gevonden. Maar niet iedereen heeft het geluk met een perfect gebit geboren te worden, gelukkig kan je ook als volwassene nog steeds het heft in eigen handen nemen en een orthodont bezoeken.

 Orthodontie volwassene wordt vooral gedaan voor esthetische redenen, het zorgt dat de tanden mooi en verzorgd worden geplaatst. Al zijn er ook volwassenen die pas op latere leeftijd functionele gebitsproblemen hebben waarvoor een beugel de oplossing biedt.

In de leeftijdsgroep van 18 tot 50 jaar stijgt het aantal beugeldragers jaarlijks en mensen beginnen steeds ouder nog aan een orthodontische ingreep. 

Om de behandeling te starten, maak je een consultatie bij een orthodont. Deze zal dan röntgenfoto’s en gipsmodellen van je gebit maken om de gebitssituatie te analyseren. Zo ziet hij in welke mate de tanden scheef staan of waar het probleem zich bevindt. Op basis hiervan kan de orthodontist beslissen welke beugelbehandeling het meest geschikt is. In sommige gevallen kunnen de problemen met het gebit niet enkel opgelost worden door middel van orthodontie, dit komt vooral voor bij mensen met een afwijkende stand van de boven- en/of onderkaak. Hier moeten ook de kaken in de goede stand gezet worden met een kaakcorrectie om een goed resultaat te kunnen bekomen. 

De duur van de behandeling is afhankelijk van het probleem, maar gemiddeld duurt een orthodontische behandeling twee tot drie jaar. Na de eerste consultatie kan het enkele weken of maanden duren voor de beugel geplaatst wordt. Eens hij geplaatst is, is het nodig elke maand op consultatie te gaan voor een controle en bijstelling. Wanneer het gebit is gecorrigeerd en de beugel weer verwijdert wordt, krijgt de patiënt meestal nog een uitneembare beugel die ’s nachts gedragen moet worden om het goede resultaat te behouden. En vanaf dan kan je levenslang genieten van een mooi gebit!

 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.orfeokliniek.nl

Gerelateerde artikelen

Interrompre une grossesse aux Pays-Bas

Verhoog je libido met Testosteron boosters

Rimpels wegwerken met of zonder operatie?