The fine liner
Image default
Zakelijk

Tips voor het online verkopen van een gebruikte auto

Als het tijd is om een ​​nieuwe auto te kopen, is het absoluut noodzakelijk om een ​​topdollar voor uw huidige auto te krijgen. Auto’s beginnen te depreciëren vanaf het moment dat je ze van de parkeerplaats afrijdt. Over het algemeen kunt je elk jaar dat je een auto bezit, verwachten dat deze minstens 10 procent van zijn waarde verliest. Gemiddeld is een auto na vijf jaar minder dan de helft waard van wat hij nieuw was. Of je nu uw voertuig inruilt of aan een andere partij verkoopt, hier zijn de stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je het maximale bedrag van uw auto verkopen krijgt.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Het nadeel van online iets kopen is dat je het niet kunt zien. Online vermeldingen van gebruikte auto’s met veel afbeeldingen laten kopers precies zien wat ze krijgen. Nadat je je auto helemaal hebt opgeruimd, maak je er een paar foto’s van. Wees grondig als het gaat om het maken van foto’s voor een vermelding van een gebruikte auto. Maak niet zomaar een paar foto’s van de buitenkant. Laat foto’s zien van details zoals koplampen en banden, zodat kopers de slijtage kunnen zien. Maak veel foto’s van het interieur, inclusief foto’s van zaken als het dashboard en de radio. Laat ook de achterbank en de laadruimte zien, zodat kopers kunnen zien of er in uw auto plaats is voor al hun passagiers en zo.

Weet wat je hebt

Zodra mensen contact met je opnemen over de auto, zullen ze veel vragen hebben. Je kunt ze maar beter beantwoorden. Zelfs als je technisch niet geneigd bent, is dit het moment om erachter te komen wat voor soort motor hij heeft, hoeveel versnellingen snelheden hij heeft, wat voor soort benzineverbruik hij haalt, al zijn veiligheidsvoorzieningen en de grootte van zijn laadruimte.

Wees realistisch over het aantal kilometers op de auto en eventuele reparaties die deze nodig kunnen hebben. Versleten onderdelen, zoals banden, zijn iets waar autokopers niet voor willen betalen. Doe wat onderzoek en beslis of je uw auto een beetje wilt opknappen voordat je hem verkoopt of dat je hem liever gewoon voor een lagere prijs verkoopt.

De prijs is correct

Als het om auto verkopen gaat, is het verplicht om te weten wat je te verkopen heeft; het bepalen van de juiste prijs is de volgende stap. Natuurlijk willen we allemaal een miljoen dollar voor onze auto’s, maar je moet op zijn minst redelijk zijn. Doe wat onderzoek om de juiste prijs voor uw auto te vinden. Kijk voor welke vergelijkbare auto’s met een vergelijkbare kilometerstand en staat in uw regio worden vermeld. Let op de kenmerken en opties die deze auto’s hebben. Als uw auto er enkele mist, wilt je deze voor een lagere prijs aanbieden. Als uw auto functies heeft die andere vergelijkbare auto’s niet hebben, verhoogt je de prijs een beetje.