The fine liner
Zakelijke dienstverlening

Statische website versus een website met een CMS

Statische website versus een website met een CMS


Als het om een website gaat heb je de keus tussen een statische website en een site met een beheersysteem, ook wel een content management system (CMS) genoemd.
Een statische website wordt tegenwoordig niet veel gemaakt. In het verleden was een statische website zonder beheersysteem de standaard, maar dan hebben we het over het begintijdperk van het internet. Een site met een beheersysteem is veel gebruiksvriendelijker. Wil je een statische site kunnen beheren, dan heb je kennis nodig van onder meer HTML of PHP. In de backend van een site kun je dankzij een CMS zelf pagina’s aanpassen, toevoegen of verwijderen. We raden je aan om te kiezen voor een beheersysteem. Het voordeel is dat je niet telkens contact op hoeft te nemen met de ontwikkelaar van de website.

WordPress


WordPress is een veelgebruikt beheersysteem. WordPress is gebruiksvriendelijk en gratis. Voor het standaard systeem van WordPress betaal je geen geld en hier kun je mooie websites mee maken. Je hebt duizenden plugins waaruit je kunt kiezen. Met deze plugins kun je je website uitbreiden. Een WordPress website laten maken is natuurlijk ook een mogelijkheid. Om snel zelf een fraaie site te maken met WordPress is enige ervaring wel handig. Je moet ook maar weten welke plugins je het beste kunt kiezen.

 

Vullen van een website


Nadat de site is gemaakt kun je beginnen met het vullen van de site. Hoe je de site vult is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Voor de vindbaarheid van je website is het slim om veel teksten op je site te plaatsen. Uiteraard is het niet de bedoeling om voor een zoekmachine te schrijven. De teksten moeten ook interessant zijn voor bezoekers, maar vergeet niet de juiste zoekwoorden in de teksten te verwerken. Dit helpt om je website op de gewenste zoekwoorden vindbaar te maken in een zoekmachine. Veder kun je eventueel een tekstschrijver benaderen voor het schrijven van de content, zodat je zeker bent van professionele teksten op je website.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://kmowebdiensten.be/diensten/website/