The fine liner
Image default
Bedrijven

Leuke en verrassende kerstfeitjes

Dat kerst een feest is dat door veel mensen gevierd wordt is in ieder geval al een feit. Tegenwoordig zit iedereen in mooie kleding aan het kerstdiner of in een foute kersttrui of een ugly christmas sweater op de bank tijdens een spelletjes avond. Maar er zijn veel leuke feitjes over kerst die veel mensen nog helemaal niet weten, een leuk gespreksonderwerp voor tijdens het kerstdiner!

Een van die dingen is dat de kerstman oorspronkelijk afstemt van sinterklaas. Het verhaal achter sinterklaas is dat hij veel rijkdom had geërfd en die rijkdom met andere wilde delen met de mensen die dit het meest nodig hadden. Dankszij de schildering van Coca-Cola werd de kerstman de wereld in gebracht.

Hier maken we cadeautjes open of spelen we een leuk spelletje, maar in Zweden doen ze dat heel anders. In Zweden kijken de mensen op kerstavond naar een tekenserie van Donald Duck, ze kijken dan ‘Donald Duck en zijn vrienden wensen jullie een vrolijk kerstfeest’.

Vaak is het plaatsen van de piek een bijzonder moment tijdens het optuigen van de kerstboom. De piek op de kerstboom moet wijzen naar de ster in Bethlehem. Deze ster wees de weg naar de stal waar het kindeke jezus werd geboren, de ster werd geplaats door engel Gabriël die ervoor zorgde dat Maria zwanger werd.

In veel films, vooral Amerikaanse films, hangt er een kerst sok aan de haard. Deze sok was eerst een schoen, dit komt weer door het sinterklaasfeest. Vroeger dacht men dat wanneer je je schoen onder de haard zetten sinterklaas er goud in zou stoppen. De schoen werd ook neergezet tijdens het kerstfeest maar is de laatste jaren veranderd in een sok. Dit heeft er ook weer mee te maken dan de kerstman afstamt van sinterklaas.

Er zijn nog veel meer leuke dingen om te vertellen over kerst, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je er leuk uitziet tijdens deze dagen. Ben je opzoek naar een te gekke outfit neem dan een kijkje op www.uglyxmas.be

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.uglyxmas.be