The fine liner
Bedrijven

Leiderschap – Wanneer Weet Je Dat Je Het Juist Doet?

Als je een person vraagt wat hen een leider maakt, zullen ze meestal met de karaktertrekken waarvan de meerderheid denkt dat ze bij een leider horen antwoorden. Eerlijk, inspirerend, vooruitdenkend, intelligent, competent en als individuelen voegen wij onze eigen specifieke noden toe. Als je zoals mij bent, heb je jezelf omringd met zulke mensen in het dagelijks leven. Zijn deze mensen leiders? Zien anderen hen als leider? Zie jij hen als leider?

Maken deze kwaliteiten van jou echt een leider? In het verleden hebben we veel bekende leiders gekend, sommige waren erg nobel en aanbevolen voor hun prestaties. Terwijl anderen gevolgd werden door miljoenen en hun acties en gedachten hebben bij duizenden mensen voor verwoesting gezorgd. Eigenlijk, hebben we vandaag nog steeds wat veel mensen als leiders zien, en die exact dat doen.

Hoe leiden uitstekende leiders en wat is hun job?

We zijn allemaal op een manier anders, dus met iedereen hetzelfde omgaan zal niet werken. De beste leiders zijn flexibel met communicatie en werken met anderen samen om resultaten te krijgen. Op het einde van de dag is het jouw verantwoordelijkheid aan de organisatie om het meeste uit mensen te halen.

De beste leiders kunnen uitstekende bijdragen uitlokken van gewone mensen. Als je een werknemer vertrouwt, hen toont wat hij kan doen, hem zegt wat je verwachtingen zijn en hen het laat doen. Je hebt dan onmiddellijk die persoon aangespoord met je aanpak en vertrouwen in hen. Open de deuren naar communicatie en laat hen weten dat je hun vooruitgang zal bekijken en zorg ervoor dat je uitlegt hoeveel je dat zal helpen en welk belang het heeft dat zij bijdragen aan het project.

Vergeet als leider niet dat je ook op de payroll staat. Mensen hebben veel hogere verwachtingen van jou!

Aan het begin en einde van de dag, moeten jij en diegenen rond jou duidelijkheid hebben. Jullie delen een gemeenschappelijk doel en als de doelen regelmatig veranderen, moeten diegenen rond jou dat weten.

De beste werknemers van vandaag zijn veeleisend en worden veel gevraagd. Jouw mogelijkheid om een omgeving met erg hoge prestaties te creëren en nog meer het vertrouwen en inzet van jou en je bedrijf verdienen dan elke andere factor.

Meer info over Ivpp leiderschap curus hier!

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.ivpp.nl/leiderschapstraining/