The fine liner
Particuliere dienstverlening

Laat een passiefhuis bouwen en u bent klaar voor de toekomst

Een passiefhuis bouwen betekent dat u een woning laat neerzetten die klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin we zuinig moeten zijn met energie. Energie wordt namelijk steeds duurder en daarom is het beter om er zo min mogelijk van te gebruiken. Dat lukt deels met energiezuinige apparaten, maar passief bouwen van woningen draagt hier ook een groot deel aan bij. Een passiefhuis bouwen betekent dat het huis op allerlei manieren energiezuinig is gemaakt. Als hier bij de bouw al rekening mee wordt gehouden scheelt dat uiteraard grote investeringen achteraf. Bij nieuwbouw worden daarom steeds vaker dit soort maatregelen direct op de tekentafel al meegenomen in de plannen.

Kan ik mijn bestaande woning verduurzamen?

In de toekomst moeten alle bestaande huizen duurzamer worden gemaakt. Als uw huis nog geen hoog energielabel heeft kunt u maatregelen nemen om dit te verbeteren. Een passiefhuis bouwen kan dus ook betekenen dat u een bestaand huis gaat aanpassen om aan de eisen van de toekomst te voldoen. U kunt bijvoorbeeld om te beginnen de muren laten isoleren. Dit is geen ingrijpende maatregel en ook niet extreem duur. Als het dak moet worden aangepakt, laat dit dan ook direct isoleren. Als de cv-ketel aan vervanging toe is, overweeg dan een warmtepomp, hiervoor zijn subsidies mogelijk. Moet de kookplaat in de keuken worden vervangen, dan kunt u elektrisch gaan koken. Zo neemt u stap voor stap maatregelen om uw huis aan te passen aan de eisen van de toekomst.

Goed advies inwinnen als u gaat bouwen of verbouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? Win dan goed en gedegen advies in voordat u aan de slag gaat. Bij het Passiefhuiscentrum in Deurne ontmoet u diverse bedrijven uit binnen- en buitenland die zich hebben gespecialiseerd in passief bouwen. Vraag hoer advies over het plaatsen van zonnepanelen, het gebruik van energiezuinige bouwmaterialen zoals kozijnen, deuren en daken. Alle mogelijkheden om uw huis zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te maken komt u hier te weten. Zo komt u beslagen ten ijs en neemt u direct bij de start van de bouw of de renovatie de juiste maatregelen. Dit betekent meestal een kostenbesparing op de langere termijn.