The fine liner
Financieel

Kan je een Cofidis persoonlijke lening vervroegd terugbetalen?

Een persoonlijke lening van Cofidis komt in een hoop verschillende varianten, maar gaat met name om relatief kleine bedragen. Een voorbeeld van een kleine lening is een mini lening. Je spreekt bij een mini lening nooit meer als een paar 100 euro. De reden ligt voor de hand, een geldverstrekker wil niet al teveel risico lopen met iemand die in het verleden al eens met controle in aanraking is gekomen.

Het is niet moeilijk om een minilening af te sluiten en dat heeft als gevolg dat de kwalificatie proces stukken minder zal zijn. Er is geen persoonlijk contact geweest en er is een beperkte hoeveelheid informatie voor de geldverstrekker beschikbaar. Daarom zullen ze waarschijnlijk tot enkele honderden euro’s gaan, maar niet veel hoger als die bedragen.

Je kunt ook persoonlijke leningen aanvragen via vage bedrijven die nergens zijn bij aangesloten. Als je kijkt naar particuliere geldverstrekkers dan zie je nog meer mogelijkheden voor de persoonlijke lening van Cofidis. Het nadeel van een particuliere geldverstrekker is dat een offerte altijd wordt gemaakt na de situatie die de geld vrager verkeerd. Je voelt hem natuurlijk al aan komen , de rentes zullen veel hoger zijn maar als je nergens anders geld kunt lenen dan is dit wel een goede overweging.

Indien je nog waardevolle bezittingen hebt zou je kunnen overwegen om deze te verpanden. Ze kijken dan alleen naar de waarde van de bezitting en niet hoeveel jij wilt lenen. Wat wel belangrijk is, zorg dat je inkomen hebt dat eraan zit te komen bij alle mogelijkheden die we hebben geschetst. Het kan van kwaad tot erger gaan op het moment dat je de ene lening met de andere gaat afbetalen.

Vermijd dus leningen voor dingen die niet absoluut noodzakelijk zijn. Wat eigenlijk echt niet door de beugel kan dat er steeds meer leningen worden afgesloten voor een vakantie. Een vakantie is geen onderpand dat in waarde stijgt. En het trouwens ook geen onderpand. Hou dus rekening met waardestijging van een onderpand of absolute noodzaak en je hebt een fatsoenlijke leidraad om de vraag te beantwoorden; moet ik hiervoor lenen of niet?

Update Cofidis:

De laatste tijd is er een groei qua vraag met betrekking tot het geld lenen met controle doordat de mensen in het verleden een controle melding hebben gekregen omdat ze niet op tijd de lening konden terugbetalen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu