The fine liner
Image default
Gezondheid

Het beste tijdstip om een gembershotje te nemen

Inmiddels weten al vele dat gember heel erg goed voor je is. Tegenwoordig kun je ook in vele supermarkten gembershots krijgen en zijn er vele andere sapjes met gember erin. Nu moet je wel opletten dat ze echt 100% gezond zijn en geen toegevoegde dingen erin hebben die niet goed zijn. Alleen wanneer kun je het best zo een shotje nemen?

Waarom is een gembershotje zo gezond?

Gember is niet iets wat iedereen lekker vindt. Vooral een gembershotje kan best pittig zijn. Gember heeft op zichzelf al aardig wat smaak en is ook een hele sterke smaak. Als je het bijvoorbeeld in thee doet dan is de smaak zachter dan als je een gember door de juicer haalt. Het is gezond als je beide doet, maar een gembershotje bevat meer van die vitamines dan een thee met gember. 

Er zitten vele vitamines, mineralen en antioxidanten in. De ruime hoeveelheid aan vitamine  zorgen voor een boost in je immuunsysteem en hierdoor krijg je dus een betere weerstand. De mineralen en koper in het shotje zijn de antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Ze helpen je cellen en weefsels. Je energieniveau verbeterd ook hierdoor, waardoor je dus meer energie hebt. 

Je kunt een gember shotje maken door een juicer te nemen. Je kunt bij de gember ook nog andere dingen doen zoals bijvoorbeeld citroen, dille, aloë Vera. Deze ingrediënten maken het vaker ook wat lichter en dan vooral de smaak. 

Wanneer kun je dit het best drinken?

Een gembershotje kun je het best nemen voor je maaltijd. Dus op een lege maag is hij het best. Als je dit elke ochtend op een nuchtere maag doet hoef je niet eens koffie te drinken om wakker te worden. Een gembershot nemen kun je op verschillende tijdstippen doen. Lees er hier meer over. 

Het best is op nuchtere maag dus iedere ochtend. Je maag is namelijk nog leeg en daarom neemt je lichaam alle stoffen sneller op. Als je daarna eet dan heeft je lichaam meteen een goede kickstart om de dag te beginnen. Je kunt de sapjes van te voren maken en in de koelkast zetten of je maakt ze elke ochtend vers. 

Wat je ook kunt doen is een abonnement nemen op sapjes. Hier zitten dus ook gember shotjes tussen en die krijg je dan gewoon steeds geleverd. Ze zijn vers en al gemaakt dus jij hoeft niks anders meer te doen dan het shotje aannemen en het opdrinken. Er zijn verschillende abonnementen die je kunt nemen. Op de website staan ze allemaal beschreven en kun jij kijken welke jij denkt dat het best bij jou past. Hier vind je meer informatie over het abonnement van Sapje.

https://www.sap.je/