The fine liner
Image default
Vakantie

Fenomenale dingen om te zien in IJsland die je niet mag missen in 2020

Het 103.000 vierkante kilometer grote land is de thuisbasis van enkele van de meest fascinerende natuurverschijnselen op aarde. Om deze reden hebben veel fervente reizigers IJslands als een aanrader op hun lijst van droombestemmingen staan. Het wordt liefkozend het land van ijs en vuur genoemd. IJsland is de thuisbasis van prachtige gletsjers en watervallen, maar ook van uitgestrekte lavavelden en meer dan 100 vulkanen. Dit schilderachtige land is het meest dunbevolkte land van Europa en de mensen staan erom bekend vriendelijk en gastvrij te zijn.

De Ring Road verbindt alle grote steden van IJsland, waardoor het rijden met de auto één van de beste manieren is om het land in je eigen tempo te verkennen. Voor de veiligste rijomstandigheden zal je waarschijnlijk wel in de zomermaanden willen reizen. Zorg ervoor dat je in IJsland aan de rechterkant en op de weg blijft. Je kan een behoorlijk flinke boete krijgen voor het off-road rijden en het beschadigen van het milieu als gevolg daarvan. De autoverhuur maatschappijen in IJsland kunnen je verbieden van bepaalde wegen te nemen, deze zijn duidelijk gemarkeerd. En afhankelijk van je plannen kan je misschien best vragen naar een auto met vierwielaandrijving. Maar het maakt niet uit hoe je reist, het zal zeker één van de beste reizen van je leven zijn!

En als je een reis naar dit prachtige land aan het plannen bent, mag je zeker deze epische dingen, die je in IJsland kan doen, niet uit het oog verliezen:

Ervaar de inspirerende natuur van IJsland

Van ijsgrotten tot gletsjerlagunes, in IJsland is er geen tekort aan natuurlijke wonderen die je mond doen openvallen. Als je van watervallen houdt, is dit land zeker een toplocatie om te bezoeken. Hier kan je zelfs bevroren watervallen bewonderen van januari tot en met februari. De beste watervallen om te bezoeken zijn de Gullfoss Falls en de Skógafoss Falls, ze zijn echter allemaal majestueus. Je kan er ook gaan raften, kajakken en snorkelen in dit pittoreske land. Wandel over de gletsjers van Skaftafell en trakteer jezelf op een tochtje naar de blauwe lagune na al je avonturen. Het geothermische kuuroord is wereldberoemd en rijk aan mineralen die verjongend zijn voor de huid. Wat je ook doet, je zal niet teleurgesteld worden.

Bewonder het noorderlicht

Hoewel de Aurora Borealis onder de bovenstaande categorie zou kunnen vallen, verdient het echt wel een speciale vermelding. Ongetwijfeld één van de meeste populaire toeristische attractie van IJsland. Nu, het is geen garantie dat je het noorderlicht gaat kunnen bewonderen op je reis, maar IJsland is wel één van de landen waar het mogelijk is. De beste tijd om dit fenomeen te aanschouwen is van september tot midden april, rond middernacht. Maar als het weer het toelaat, en je wat geluk hebt, kan het noorderlicht aanschouwen. Je krijgt het beste uitzicht vanuit Thingvellir en Threngsli, maar als het licht de nachtelijke hemel siert, kan je het vanaf bijna elke plek zien.

Bekijk de wonderbaarlijke wilde dieren in IJsland

Met zo`n gevarieerd en beschermd landschap, is het niet meer dan normaal dat sommige mooie en fantastische wezen wonen. Je kan enkele van de 4 miljoen papegaaiduikers van IJsland bewonderen in één van de grootste kolonies van deze soort op de Látrabjarg Cliffs. Rijd op één van de 80 duizend paarden van IJsland op oude paden. En als je er tussen april en september op bezoekt bent, kan je ook naar in Húsavík naar walvissen gaan kijken.

https://www.autoprio.nl/