The fine liner
Woning en Tuin

Een moderne onderhoudsvrije tuin is helemaal in

Tegenwoordig is de moderne onderhoudsvrije tuin helemaal in. Dat is vooral te zien aan de toenemende vraag naar het ontwerpen en het aanleggen van een moderne onderhoudsvrije tuin. De term modern is echter vrij breed en eigenlijk is het niet helemaal duidelijk wat hiermee bedoelt wordt. Om u een idee te geven wat wij onder een moderne onderhoudsvrije tuin verstaan hebben wij deze pagina geschreven. Wij geven u dus onze visie met betrekking tot dit type tuin. Ook leggen wij uit welke zaken wij graag terugzien in een moderne onderhoudsvrije tuin, maar ook de materialen en de vormen die vaak gebruikt worden. Tot slot geven wij u een aantal praktische bespaartips voor zowel het tuinontwerp als het aanleggen van de tuin.

Wat wij onder een moderne onderhoudsvrije tuin verstaan

Onder de term modern verstaan wij vooral eigentijds. In onze beleving is een moderne tuin dan ook een eigentijdse tuin ofwel een tuin van deze tijd. Een tuin die op dit moment populair is en waar veel vraag naar is. Dat is vooral de onderhoudsvrije tuin met strakke vormen, mooie grote tuintegels, strakke lange borders, soms ook een onderhoudsvrije vijver, een tuinafscheiding van kunststof, een groot terras, een veranda, mooie tuinverlichting en vooral lage beplanting. Vaak wordt er bij dit type tuin in de lengte van de tuin gewerkt. Dat is vooral belangrijk bij een kleine tuin omdat op die manier meer ruimte in de tuin ontstaat en de tuin groter oogt. Bij een moderne onderhoudsvrije tuin wordt ook vaak met lichte kleuren gewerkt. Door met lichte tinten te werken ontstaat er namelijk nog meer ruimte in de tuin en daarbij geven lichte kleuren een frisse aanschouwing.

Wat wij graag terugzien in een moderne onderhoudsvrije tuin

Een moderne onderhoudsvrije tuin is naar ons idee pas compleet wanneer deze is voorzien van een mooi groot terras die met grote tuintegels is aangelegd en is voorzien van een luxe tuinset. Daarbij vinden bij een overkapping belangrijk, maar het liefst wel een flexibele overkapping. U kunt daarbij denken aan een groot zijl die u in en uit kunt klappen. Wat naar ons idee ook niet mag ontbreken in de tuin is een mooie strakke erfafscheiding. Wij vinden een kunststof erfafscheiding zeer aantrekkelijk en zeker een erfafscheiding die voorzien is van lamellen. Zo kunt u ervoor zorgen dat er veel licht in uw tuin kan komen en wanneer u meer privacy wenst dan sluit u de lamellen.

Groen in de tuin vinden wij ook belangrijk. Het maakt uw tuin namelijk levendig en organisch. Zo zijn er verschillende onderhoudsvrije bomen te koop die niet al te hoog zijn. Bomen van maximaal 1 meter hoog zijn wat ons betreft een echte aanrader. Zeker wanneer die bomen op een strakke manier gesnoeid zijn en in lente van de tuin geplaatst worden.

Bespaartips voor het ontwerpen en het aanleggen van een moderne onderhoudsvrije tuin

De investering voor het aanleggen van een moderne onderhoudsvrije tuin is vaak hoger dan bij het aanleggen van andere tuinsoorten. Om die reden willen wij u een aantal bespaartips meegeven. Bespaartips waarmee u tot ongeveer 30% op de totale kosten kunt besparen. We beginnen bij het laten maken van een tuinontwerp.

Zelf een tuinontwerp maken voor een moderne onderhoudsvrije tuin is niet aan te raden. Wat wel is aan te raden is is om online een aantal tekeningen voor uw tuin te maken. Er zijn veel websites waar u online een tuin kunt ontwerpen en vaak zijn die programma’s eenvoudig in het gebruik. Die tekeningen kunt u gebruiken als inspiratie of leidraad voor de tuinarchitect. Voor het aanleggen van uw nieuwe tuin zal zo’n online tekening niet voldoen. Daar is echt een tuinarchitect voor nodig. Ook zult u een hoveniersbedrijf nodig hebben die voor u de onderhoudsvrije tuin gaat aanleggen. Wij kunnen het voor zowel het vinden van een tuinarchitect als voor het vinden van een hoveniersbedrijf aanraden om bij verschillende partijen een prijsopgave op te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. In de praktijk bespaart u daar namelijk zeer veel kosten mee.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.vergelijkhoveniers.nl