The fine liner
Image default
Bedrijven

Een kunststof leidingsysteem voor lucht- en geurbehandeling, dat lucht op

Er zijn diverse soorten kunststof leidingsystemen op de markt en aangezien hier vrij specifieke kennis aan te pas komt, kunt u wellicht wel wat hulp gebruiken van een specialist. Kiest u dan ook voor het een fabrikant die werkt met PE100. Dit is een derde generatie polyethyleen thermoplastische kunststof. Dit materiaal heeft vele voordelen. Zo heeft het een licht gewicht en is het zeer flexibel. Bovendien kan het ook bij extreem lage temperaturen worden toegepast. Ten slotte is het goed bestand tegen chemicaliën. Kunststof leidingsystemen van PE100 worden met name toegepast voor het transport van gas, koud water, koelwater en chemicaliën. Wanneer u ook kunststof opslagtanks nodig heeft, is het belangrijk ook hierbij te letten op het materiaal waarmee het vervaardigd wordt.

Luchtbehandeling en geurbehandeling met behulp van kunststof leidingsystemen en filters

Het behandelen van de lucht in een bedrijfspand kan een positief effect hebben op de werkzaamheden en de motivatie van uw personeel. Met een schonere lucht hebben zij bijvoorbeeld meer energie. Ook een geurbehandeling speelt hier een rol bij. Geurbehandeling gebeurt daarentegen met behulp van filters, bijvoorbeeld biologische filters zoals kokosfilters en lavafilters. Deze breken de geurcomponenten, ofwel stank, op biologische wijze af. Dit gebeurt met behulp van bacteriën die op het dragermateriaal zitten. Op deze manier ontstaat een schone en fris ruikende lucht.  Een fabrikant van kunststof leidingsystemen en filters kan vaak ook kunststof opslagtanks leveren. Deze opslagtanks kunnen weer worden gebruikt voor de opslag van bijvoorbeeld oliën of chemicaliën.

Ontwerp van kunststof opslagtanks volgens DVS-richtlijn

Als u op zoek bent naar enkelwandige kunststof opslagtanks, zorg er dan altijd voor dat u deze bestelt bij een bedrijf dat opslagtanks volgens de DVS-richtlijn maakt. DVS staat dan ook voor Deutscher Verband für Schweissen und verwandte verfahren E.V. Deze richtlijn wordt vaak gebruikt in de apparatenbouw, zo ook de bouw van kunststof leidingsystemen en opslagtanks. Deze richtlijn wordt onder andere gebruikt voor de sterkteberekening en het bepalen van de wanddiktes. In een handboek staat de richtlijn uitgewerkt. Deze wordt er voortdurend bijgehouden bij het engineeren, vervaardigen en/of monteren van kunststof opslagtanks en leidingsystemen. Zo weet u zeker dat deze processen goed en vakkundig verlopen.

Bezoek de website voor meer informatie :

Gerelateerde artikelen

Aanvraag offerte voor aanbouw serres

Poorten voor de oprit in verschillende stijlen en uitvoeringen

Radio luisteren via het internet