The fine liner
Image default
Industrie

De werking van een tilt sensor in een inclinometer

Een tilt sensor is een meetinstrument bij het meten van hellingen. Een inclinometer is een type apparaat die dit soort metingen kan uitvoeren en uitlezen. Deze metingen worden gedaan op basis van zwaartekracht. De sensoren genereren een kunstmatige horizon en meten op basis daarvan de hoekhelling. Dit type sensor kan gevonden worden in camera’s, vliegtuigbesturingen of beveiligingssystemen. Ze kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals hoekindicaties en platformnivellering. DIS Sensors is gespecialiseerd in verschillende typen inclinometers en kantelsensoren. Ze worden speciaal aangepast naar uw wensen en de toepassing van het apparaat.

De technologie van een inclinometer

DIS Sensors verkoopt hellingmeters uit de QG-serie. Ze zijn geproduceerd met MEMS-technologie. Dit is een mechanisch systeem met kleine tilt sensoren. De mechanische en elektrische componenten zijn op een microscopische chip gecombineerd, waarbij analoge spanning wordt gecreëerd. De metingen zijn extreem nauwkeurig en zeer veelzijdig in gebruik. Het bereik en het aantal assen is een belangrijk onderdeel van een inclinometer. Vaak zijn de assen orthogonaal. Inclinometers kunnen op allerlei verschillende manieren werken. Enkele veelgebruikte implementaties zijn op basis van een versnellingsmeter, capacitief vloeistof of elektrolyten.

De traditionele waterpassen of andere nivelleringsinstrumenten meten vaak slechts één as, met een klein kantelbereik. Echter, vaak gaat het bij een hoekmeting, precisienivellering of uitlijning niet om twee onafhankelijke orthogonale objecten met één as, maar om een tweedimensionale hoek. De QG-serie hellingmeters van DIS Sensors meet een of twee assen, dankzij de MEMS-kantelsensoren. Hiermee bieden ze gelijktijdig een tweedimensionale hoekaflezing van een oppervlak op de raaklijn van de aarde. Het apparaat is zeer geschikt bij een nauwkeurige positiebepaling of het bewaken van een constante hoek. De hoek wordt gemeten ten opzichte van een horizontale positie.

Een tilt sensor kopen of gebruiken

Wanneer u geïnteresseerd bent in het gebruik of de aanschaf van een tilt sensor, is het raadzaam de keuze hierin te baseren op de toepassing. Bij DIS Sensors wordt deze volledig afgestemd op uw wensen het en gebruik van het instrument. De metingen zijn altijd volledig betrouwbaar en zeer nauwkeurig. Ze zijn voorzien van een kunststof behuizing met IP66 en kunnen verschillende temperaturen goed weerstaan. Een tilt sensor is zeer veelzijdig inzetbaar, zoals in de bouw of luchtvaart, maar ook in telefoons en videospellen.

https://dis-sensors.com/nl

Gerelateerde artikelen

De beste verpakkingsmachines kopen bij deze specialist

Gespecialiseerd bedrijf voor metaalbewerking in Brabant

Kies de geschikte kolomboormachine voor uw project