The fine liner
Woning en Tuin

De veiligheidscilinder, zo houd je ze buiten

In België vinden dagelijks enkele tientallen inbraken plaats. Een schrikbarend aantal nietwaar? Toch is dit aantal de afgelopen jaren enkel gedaald. Het zal niemand verbazen dat dit aantal met name gedurende de vakantieperiode nog een stuk hoger ligt. Sommigen zullen zich afvragen waar nu precies deze afname vandaan komt. Dit heeft alles te maken met een stukje bewustzijn. Steeds meer mensen bereiden zich beter voor om inbrekers buiten de deur te houden. Denk hierbij aan alarmsystemen, geavanceerdere sloten maar bijvoorbeeld ook aan buurtpreventie-apps.

Wat kun je doen om het ze lastig te maken?

Een van de meest eenvoudige en minst ingrijpende manieren om het voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk te maken om uitgerekend bij jou naar binnen te gaan, is door je reguliere sloten te vervangen door een slot met veiligheidscilinder.

Een veiligheidscilinder is een slot waarbij de cilinder gewapend is met stalen pinnen. Reguliere cilinders maken doorgaans gebruik van koperen pinnen, die een stuk eenvoudiger te ‘picken’ zijn. Ook zit in de veiligheidscilinder een stalen balk om het de inbreker onmogelijk te maken het slot te kraken.

In veel gevallen heb je bij inbraak te maken met ‘professionals’. Deze indringers zullen een dergelijk slot vaak snel herkennen. Zo zijn er een aantal bekende merken die deze sloten leveren. Denk hierbij aan ABUS, DOM, BKS of Litto. Deze populaire veiligheidscilinders kan je makkelijk online kopen via bijvoorbeeld veiligheidsslotenshop.be.

Ben ik met een veiligheidscilinder dan helemaal veilig?

Een ervaren inbreker denkt wel twee keer na alvorens hij een slot met veiligheidscilinder probeert te forceren. Daarom is het zaak om niet alleen maatregelen te nemen met betrekking tot je voordeur.

Eigenlijk is geen enkele investering er een te veel als het gaat om de veiligheid van je woning. Je kunt bijvoorbeeld een alarmsysteem laten installeren, of je toegankelijke ramen te laten vervangen door anti-inbraakglas.

Het slaapt een stuk comfortabeler wanneer je weet dat ze bij jou niet zomaar binnen komen.  

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.veiligheidsslotenshop.be