The fine liner
Image default
Particuliere dienstverlening

De juiste stappen bij het kopen van uw droomhuis zet u met uw makelaar in Brasschaat

Wilt u via Cum Laude, de kundige en ervaren makelaar in Brasschaat, een nieuwe woning kopen? Dan breekt er voor u een bijzondere periode aan. De aankoop van een nieuwe woning betekent niet zelden het verwezenlijken van een droom. Zeker wanneer het appartementen of villa’s binnen het luxe segment betreft. Met een dergelijke aankoop via uw makelaar in Brasschaat creëert u uw eigen domein, volop ruimte en charme. Betreft uw huidige woning ook een koopwoning? Dan stelt zich vaak de vraag of u er goed aan doet deze eerst te verkopen.

Eerst verkopen: het voorkomen van het risico op dubbele vaste lasten

Uw makelaar in Brasschaat zal beamen dat de meeste huizenkopers hun huidige woning eerst verkopen. Over het algemeen kan namelijk gesteld worden dat een koper zich prettiger voelt bij het uitsluiten van het risico van dubbele vaste lasten. Ook weet men na de verkoop van de vorige woning pas zeker hoeveel deze oplevert en welke invloed dit heeft op het beschikbare budget voor een nieuwe woning. Doorloopt u met uw makelaar in Brasschaat het proces in deze volgorde, dan weet u dat u zich financieel niet snel in de vingers zult snijden.

Eerst verkopen: minder risico, meer gedoe?

Besluit u uw huis eerst te verkopen, dan dringt u de financiële risico’s dus terug. Makelaars zien echter wel vaak dat deze zekerheid een hoop andere rompslomp kan opleveren. Zo kan het zijn dat de datums van de verkoop van uw oude woning en aankoop van uw nieuwe woning niet naadloos op elkaar aansluiten. Dit kan tot gevolg hebben dat u bent aangewezen op een tijdelijke huurwoning en dus ook meerdere keren uw spullen moet verhuizen.

Wanneer eerst kopen?

Besluit u om via Cum Laude, de ervaren en betrouwbare makelaar in Brasschaat, eerst een nieuwe woning te kopen? Zorg er dan voor, dat u bent voorbereid op een eventuele situatie waarin in uw vorige woning minder snel wordt verkocht dan gehoopt. Makelaars die werkzaam zijn in alle segmenten zullen u adviseren dit alleen te doen indien u verwacht uw huis snel te kunnen verkopen. Anders zal u over een financiële buffer moeten beschikken. Uw makelaar in Brasschaat helpt u van A tot Z met het verkrijgen van inzicht betreffende de financiële lasten waar u dan op dient te rekenen.

https://www.cumlaude.be/