The fine liner
Auto

De groeiende populariteit van lease auto’s

Lease auto’s worden door veel bedrijven in gebruik genomen. Van zo’n “auto van de zaak” rijden er al ruim een half miljoen rond in Nederland. Bedrijven hoeven dan geen grote investering te doen in een nieuwe auto maar betalen een periodiek vast bedrag aan de leasemaatschappij. Je hebt dan bovendien geen zorgen over het onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen en bij pech op de weg wordt er snel vervangend vervoer voor je geregeld. Je kan kiezen uit een groot aanbod van auto’s bij verschillende maatschappijen om een contract af te sluiten dat goed is afgestemd op jouw bedrijfssituatie.

Overweeg of een lease auto geschikt is

Met een lease auto worden financiële risico’s beperkt en heb je een duidelijke en transparante kijk op de kosten. Zorg wel dat je budget over langere tijd stabiel genoeg is om de het bedrag voor de lease auto te kunnen blijven betalen over de gehele leaseperiode. Schat ook goed in hoeveel kilometers je denkt af te leggen met het voertuig, want dit moet van te voren vastgesteld worden en in het geval van overschrijding moet er bijbetaald worden. Er zijn vele keuzes voor het samenstellen van een lease auto. Je kunt kiezen voor een gewenst merk, model, brandstof, carrosserievorm en uitvoering en daarnaast zijn er opties voor onder meer velgen/banden, bekleding en airco.

Privé leasen

Je kunt niet alleen zakelijk, maar ook privé leasen. De voordelen zijn vergelijkbaar met een zakelijke lease auto. Je betaalt een vast maandbedrag waarbij alles inclusief is, je hebt geen variabele kosten, je hoeft niet in één keer een grote investering te doen en je rijdt altijd in een nieuwe auto. Let er wel op dat de auto nooit jouw eigendom is, je hebt alleen het gebruiksrecht. Let er tevens op of je inkomen stabiel genoeg is en maak een goede inschatting van het aantal kilometers dat je zal rijden. Als je niet wilt sparen en graag in een nieuwe auto rijdt is privé leasen een interessante mogelijkheid.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.leaseautocentrale.nl/