The fine liner
Banen en opleidingen

Daarom is het volgen van de cursus keuren elektrisch gereedschap een aanrader

De cursus keuren elektrisch gereedschap is een must voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van apparaten binnen een bedrijf. De veiligheid moet te allen tijde worden gegarandeerd om ongelukken of andere onveilige situaties te voorkomen. Als er binnen uw bedrijf een ongeluk gebeurt met een apparaat, bent u hiervoor aansprakelijk als blijkt dat het gereedschap ondeugdelijk of onveilig was. De Arbeidsinspectie kan u hiervoor een boete opleggen. Tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap leert u waar u op moet letten bij de controle van de veiligheid van uw gereedschappen.

Controle van uw gereedschap op basis van de normen uit de NEN 3140

Voor het controleren van elektrisch gereedschap is een speciale norm ontwikkeld, de NEN 3140. Hierin zijn regels opgenomen die voorschrijven hoe een apparaat gekeurd moet worden. Hierbij wordt speciale meetapparatuur gebruikt. Als het apparaat niet door de keuring komt, moet het worden hersteld of vervangen en mag tot die tijd niet meer worden gebruikt. De cursus keuren elektrisch gereedschap bevat zowel een theoriedeel als een praktijkdeel. Tijdens de praktijkles gaat u zelf aan de slag met de opgedane kennis. Er worden apparaten getest en doorgemeten om te zien of zij nog voldoen aan de gestelde richtlijnen.

Gemakkelijk aanmelden voor de cursus keuren elektrisch gereedschap

Denkt u dat de cursus keuren elektrisch gereedschap ook voor uw bedrijf nuttig kan zijn? Meldt uzelf of een medewerker dan nu aan voor deze training bij Omega Training & Inspectie. De cursus is te volgen op diverse locaties en data, een overzicht staat op de website. U betaalt een bedrag van 199 euro voor deze 1-daagse training. Een ervaren docent maakt u wegwijs in de theorie en begeleidt u bij de praktijk. Een heerlijke lunch is bij de cursusprijs inbegrepen. In company training is in overleg eveneens mogelijk. Neem contact op voor een maatwerk offerte.

https://omegatraining.nl