The fine liner
Financieel

autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten 

België is een land waar, net zoals in de meeste Europese landen, regels serieus genomen worden. Zeker wanneer het gaat om verschillende verzekeringen. In België zijn een aantal verzekeringen verplicht. Zo heb je autoverzekeringen zoals een BA auto of BA moto verzekering die verplicht zijn. Andere verzekeringen zoals een reisverzekering, fietsverzekering, levensverzekering e.d. zijn niet altijd verplicht. Natuurlijk is het altijd goed om dit soort verzekeringen ook onder de gordel te hebben, maar soms is het niet altijd nodig.

Wettelijk verplichte BA verzekering

Een autoverzekering die je in ieder geval verplicht moet afsluiten is de BA autoverzekering. Deze verzekering dekt schade aan derden voor een ongeval waar jij fout in bent. Het dekt dus niet de schade aan je eigen auto, maar de meeste autoverzekeringen kunnen uitgebreid worden met “omnium” of een bestuurdersverzekering, waardoor schade aan eigen voertuig wel vergoedt wordt.

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen, maar er zijn altijd een paar aandachtspunten waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om er zeker van te zijn of rechtsbijstand inbegrepen is bij de verzekeringspremie of of hier extra voor betaald moet worden. Het is ook belangrijk om te checken of je bij schade een vervangwagen krijgt en of je auto gratis naar een garage gesleept wordt na een ongeval. Stel dit soort vragen aan je verzekeringsmaatschappij en sluit geen autoverzekering af zonder de antwoorden op dit soort vragen.

Hoe sluit ik de beste autoverzekering af?

Een autoverzekering afsluiten kun je op een aantal verschillende manieren doen. Heb je even een verzekering nodig tussen verzekeringen in? Dan kun je altijd op het internet zoeken naar een geschikte autoverzekering. Neem je je autoverzekering erg serieus, dan is het misschien wat voor jou om meer onderzoek te doen naar verschillende soorten verzekeringen. Vergelijk autoverzekeringen en ga eventueel in gesprek met een verzekeringsagent of verzekeringsmakelaar. Een verzekeringsagent werkt voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij, dus hij of zij zal altijd een autoverzekering van die specifieke maatschappij aanraden. Dat is geen probleem wanneer je je volledig comfortabel voelt bij deze maatschappij. Voor mensen die meer opties willen en zich niet willen binden aan 1 maatschappij is het praten met een verzekeringsmakelaar wellicht wat. Deze verzekeringsmakelaar is een onafhankelijk persoon die, met kennis van jouw specifieke geval, op zoek gaat naar de beste autoverzekeringen. Let er wel goed op dat deze makelaar echt goed zijn werk doet en niet alleen op zoek is naar een autoverzekering die hem het meeste commissie geld opbrengt!

Bezoek de website voor meer informatie :