The fine liner
Image default
Bedrijven

Radio luisteren via het internet

Vroeger luisterden we radio via de ether. We luisterden naar onze radio in de woonkamer, waar vaak de gezamenlijke radio stond. Deze stond waarschijnlijk ook altijd op dezelfde zender, misschien wel tot ergernis van sommige andere gezinsgenoten. Je kon de radio natuurlijk ook wel weer overzetten op een andere zender, maar dan moest je altijd weer zoeken naar je favoriete zender en dan op de juiste frequentie terecht komen die niet stoorde. Al gauw kwamen er radio’s met keuzeknoppen waar je bepaalde radiozenders die favoriet waren op kon voorprogrammeren. Handig, maar dat loste natuurlijk niet het probleem van het storen op. Dat deed de radio via de ether natuurlijk nog steeds, bijvoorbeeld bij onweer of in de radio.

Met internet radio kun je veel van deze problemen ondervangen. Internetradio luister je namelijk niet over de ether, maar zoals de naam al doet vermoeden via het internet. Hiermee ondervang je direct een aantal nadelen die opspelen wanneer je radio luistert via de ether. Zo ben je direct van het storen af, omdat je je radio niet langer hoeft te tunen. Je hoeft ook niet per regio de radio op een andere frequentie te draaien om naar hetzelfde radiostation te kunnen blijven luisteren, zoals dat eerst wel het geval.

Bovendien is ook op de ether een beperkt aantal plekken beschikbaar. Door deze beperkte ruimte kun je ook maar een aantal spelers op de markt toelaten en moet je dus wachten tot iemand de markt verlaat, voordat je weer een nieuwe speler kunt toelaten. Met internetradio heb je dit probleem niet, omdat de ruimte hier eigenlijk nagenoeg onbeperkt is. Bovendien kun je natuurlijk op deze manier ook heel eenvoudig radio van over de hele wereld luisteren, omdat je niet meer afhankelijk bent van de ether. Zo kun je dus ook in het buitenland blijven genieten van je favoriete radiostations.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.radioguide.fm

Gerelateerde artikelen

Poorten voor de oprit in verschillende stijlen en uitvoeringen

Zonnepanelen leggen? Voordelige zonnepanelen bij Soloya.be

Overweegt u om te gaan investeren in vastgoed?