The fine liner
Image default
Electronica en Computers

Wat zouden we zonder codes moeten?

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om barcode printen voor eigen gebruik of voor gebruik binnen je organisatie. QR code is eigenlijk de nieuwere variant van de barcode, die vaak op posters wordt afgebeeld van evenementen. Een QR code printer maakt het voor jou mogelijk om snel en zeer eenvoudig zelf codes uit te printen. Iedereen die in Nederland leeft komt bijna dagelijks in aanraking met barcodes. Op alle producten die uit de supermarkt afkomstig zijn staat namelijk een barcode.

Als je een dagje niet naar de supermarkt bent geweest kom je de barcode thuis wel tegen op een van de producten die je eerder hebt aangeschaft in de supermarkt. Barcodes maken het mogelijk om producten te herkennen en makkelijk te scannen bij de kassa. Stel je voor als er in deze tijd nog zonder barcodes gewerkt zou moeten worden, dan sta je urenlang in de rij als een paar mensen een volle boodschappenwagen hebben. Je zou er niet aan moeten denken, gelukkig hebben maken de supermarkten gebruik van barcodes speciaal voor ons.

De QR code wie kent hem niet? Een soort vreemde afbeelding waar een code achter schuilt. Door deze code te scannen kom je op een pagina terecht van het bedrijf die de poster of aanduiding heeft opgehangen. Dit wordt voornamelijk gebruikt om feesten en activiteiten aan te duiden en onder de aandacht de brengen bij de doelgroep. Daarom worden posters vaak in (hoge)scholen geplaatst omdat dit vaak toch de doelgroep is die naar festivals en feesten gaan. Echter zijn er een hoop mensen te lui om deze code te scannen door middel van een foto te nemen van de code. Terwijl dit toch best eenvoudig zou moeten zijn, je scant de code en bent gelijk op de pagina waar je terecht zou willen komen zo moeilijk is dat toch niet?

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Optimaal remote en op locatie werken met IT support in Gent