The fine liner
Image default
Aanbiedingen

Uw kunstgras goed onderhouden: 5 slimme tips!

Wanneer u kunstgras gaat kopen en nieuw gaat of laat installeren, dan bezit het nieuwe kunstgazon vanzelfsprekend een hoge kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit bij aankoop, zoals bij Kunstgrasgigant, hoe mooier het kunstgazon eruit ziet. Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van deze hoogwaardige, realistische uitstraling. Een belangrijk voordeel van een kunstgazon is wel dat het niet veel onderhoud nodig heeft. Veel mensen kiezen voor een kunstgazon, zodat zij niet wekelijks met de grasmaaier aan de slag hoeven, bijvoorbeeld. Toch is het wel belangrijk om enig onderhoud te voeren aan uw kunstgras. Wij geven u graag 5 tips.

1. Lok geen vogels naar uw kunstgazon

Veel mensen zien graag vogeltjes in de tuin. Het is ook prachtig, daar is geen twijfel over mogelijk. Toch is het niet aan te raden om vogels te lokken naar uw kunstgazon, bijvoorbeeld door vogelvoer, een vogelhuisje of een vogelbad te plaatsen. De uitwerpselen van vogels kunnen uw kunstgazon beschadigen. Vogelvoer trekt overigens ook muizen aan en zij kunnen uw kunstgazon kapot knagen.

2. Verwijder bladeren van uw kunstgras

Wanneer er bomen in uw omgeving staan, dan kunt u niet voorkomen dat er bladeren op uw kunstgazon terecht komen. Vallen er veel bladeren op? Dan is het verstandig om de bladeren wekelijks te verwijderen met een plastic hark of een stijve bezem. Gebruik geen metalen hark. Indien gewenst kunt u uw kunstgazon schoonspoelen met een tuinslang. Wilt u een hogedrukreiniger gebruiken? Zorg dan voor voldoende afstand tot de kunstgrasmat om beschadiging te voorkomen.

3. Onkruid verwijderen en voorkomen

Onder het kunstgazon wordt in principe altijd een membraan geplaatst om te voorkomen dat er onkruid door uw kunstgrasmat heen groeit. Helaas voorkomt dit niet alle onkruid. Onkruidzaden kunnen ook door de wind op uw kunstgazon worden geblazen en gaan ontkiemen. U kunt gebruikmaken van onkruidverdelgers om het onkruid te verwijderen en te voorkomen. Let er wel op dat het middel dat u gebruikt geschikt is voor gebruik op synthetisch gras.

4. Zandvulling inborstelen

Zeker wanneer uw kunstgazon veel gebruikt wordt en/of veel belast wordt, dan kun het gazon er na een tijd wat vlak uit gaan zien. Het is dan goed om de sprietjes weer terug om hoog te brengen. U kunt de vezels verhogen door zandvulling in te borstelen. Voor kleinere gazons kunt u hiervoor gebruikmaken van een vleugelhark. Heeft u een relatief groot gazon kunstgras? Dan is het verstandig om een krachtborstel te gebruiken.

5. Nare luchtjes voorkomen

Kunstgras kan een nare lucht gaan verspreiden wanneer het onvoldoende schoon wordt gehouden. Wordt er iets op het kunstgras gemorst? Spoel het dan direct schoon. Heeft u huisdieren die wel eens (per ongeluk) de behoefte doen op uw kunstgras? Verwijder uitwerpselen direct en spoel urine direct weg met water. Dit voorkomt dat u last krijgt van een vervelende geur in uw tuin.

Meer weten? Vraag advies aan een expert

Wilt u meer advies ontvangen voor u beslist kunstgras te kopen? Aarzel dan niet om de experts van Kunstgrasgigant aan te spreken. De medewerkers van deze specialist adviseren u graag bij het kopen van kunstgras. U vindt Kunstgrasgigant in tientallen vestigingen door heel Nederland, en zelfs in Duitsland!

https://www.kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-noordwijkerhout/