Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraken binnen Nederland

In 2014 werd er nog doorsnee 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een enorm fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje bijvoorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk verlaten is. Ook in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een deskundige in sloten bijvoorbeeld een slotenmaker amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Zoals hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn bijzondere sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn eenvoudig open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra zekere sloten op uw deuren.

Hedendaags hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

Inbraaktips

 

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar vijf minuten weg bent.
 • Eveneens als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.

 

 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Zorg ervoor dat artikelen zoals samsungs na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
Bezoek de website voor meer informatie :