Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraken binnen Nederland

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje bijvoorbeeld een bankpas of klantenpas voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Binnen 2014 werd er nog standaard 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een buitensporig hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraaktips

 

 • Zorg ervoor dat producten bijvoorbeeld samsungs na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor binnen de schuur.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bijvoorbeeld ook op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschutte sloten op uw deuren.

Bijvoorbeeld hierboven al gesteld dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een expert binnen sloten zoals een slotenmaker amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn unieke sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam materiaal. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Hedendaags hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit verhindert lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Bezoek de website voor meer informatie :