The fine liner
Image default
Gezondheid

Oorzaken van een laag testosteron

Oorzaken van een laag testosteron

Een laag testosterongehalte kan iedereen overkomen. Vaak heeft dit te maken met hele onschuldige zaken. Hierbij kan gedacht worden aan stress, weinig activiteit (zowel tussen de lakens als sport bezigheden). Een laag testosteron kan tevens leiden tot impotentie. De relatie tussen deze twee oorzaken is vaak weinig zelfvertrouwen of te veel afleiding. Vaak heeft een jonge man van tussen de 18 t/m 25 jaar een vrij hoog libido. Bij deze mannen is de testosteronwaarde dan ook erg hoog. Vanaf je 25ste jaar loopt dit af. Echter betekent dit niet dat het bij iedereen zo gaat. Een man van in de 70 kan nog steeds een zeer hoog libido hebben.

 

Oplossingen

Om een laag testosteron te verhogen is het belangrijk om voor jezelf eerst de oorzaak in kaart te brengen. Wanneer je dit gedaan hebt, is het tijd om hier iets aan te gaan doen. Hieronder de meest voorkomende oorzaken plus oplossingen.

  • Stress: iedereen ervaart stress, of dit nou op het werk is of thuis, stress heeft een hele slechte uitvoering om je functioneren en je lichaam. Wanneer dit bij jouw de oorzaak is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je toch minder stress gaat ervaren. Los situaties op of probeer ontspanningsoefeningen te doen. Wanneer dit beiden niet helpt of mogelijk is, kun je altijd naar de huisarts stappen. De huisarts kan eventueel een middeltje voorschrijven dat ontspannend werkt.
  • Verminderde gezondheid: een verminderde gezondheid is vaak het gevolg van stress en slecht slapen. Probeer iedere dag goed tot rust te komen, blijf gezond eten en zorg ervoor dat je voldoende op een dag beweegt. Bij veel mensen schiet beweging er namelijk vaak bij in.

Wist je dat sporten testosteron verhogend is? Vooral intensieve sport geeft je testosterongehalte een enorme boost. Om dit mogelijk te maken kun je iedere dag een stukje gaan hardlopen. Wissel normaal joggen af met 10 seconden hard rennen. Lees het gehele artikel op: www.libidoplaza.nl

 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.libidoverhogenvrouw.nl

Gerelateerde artikelen

Een schoonheidsideaal, bestaat dat eigenlijk wel?

Botox

Hoe krijg je een one night stand?