The fine liner
Bedrijven

Matrassen gigant

We brengen ongeveer een derde van ons leven al slapend door. Dat is geen nieuws meer, maar wel meer dan een goede reden om even stil te blijven staan bij de aankoop van een nieuwe matras. Waarschijnlijk denk je eerst aan de afmetingen. Hoe groot is je bed: heb je een kleine matras voor een baby- of kinderbed nodig, wil je in je tweepersoonsbed één grote matras of liever twee eenpersoonsmatrassen?

Op zoek naar een matras die het beste bij je past, sta je vervolgens stil bij de hardheid. Hoe gaat de matras je lichaam ondersteunen? Een aantal matrassen is ingedeeld in comfortzones en biedt daardoor meer of minder ondersteuning aan hoofd, schouders, rug, heupen en benen voor een optimaal slaapcomfort.

De hardheid kan je meenemen in je keuze van materiaal. De matras is opgebouwd uit een kern en (verschillende) afdeklagen. Ga je voor een matras waarvan de kern gemaakt is uit polyether of latex, met pocketveren of bonnell veren of is een matras uitgevoerd in traagschuim eerder iets voor jou?

De opbouw van een matras (kern en afdeklagen) kunnen een positief effect hebben op de ventilatie en daarmee zorgen voor voldoende vochtafvoer. Als je allergisch bent aan huisstofmijt, kan je verder nog kiezen voor een afwerking met een anti-allergische tijk.

Voldoende aspecten tegen elkaar afgewogen? Dan kan je overgaan tot de daadwerkelijke aankoop. De Matrassen gigant biedt 14 dagen omruilgarantie, zo kan je de matras van jouw keuze rustig testen. Bekijk op de site een uitgebreid overzicht van mogelijkheden om een matras te vinden die perfect aan uw behoeften voldoet.

 

Wat te doen met een oude matras?

Je hoeft die vraag maar even in te typen in Google en je krijgt een uitgebreid overzicht van leuke ideetjes. Om te beginnen met het meest eenvoudige: een pallet opgehangen met stevige koorden aan een dikke boomtak, daarop een matras, wat felgekleurde kussentjes, een goed boek en urenlang leesplezier is gegarandeerd.

Wie iets meer tijd en goesting om te knutselen heeft, timmert vlotjes een hangbank in elkaar met die oude matras, twee pallets, een paar balkjes, wat koord of ijzeren ketting. Denk maar even aan zo’n typische scène uit een Amerikaanse film: een zwoele zomeravond op het overdekt terras, zicht op de tuin, gevulde glazen, je liefste en jij samen op de hangbank… Iemand die daar niet voor zwicht?

Of maak je kinderen blij: hang een borstelsteel met koorden aan het plafond. Horizontaal liefst, anderhalve meter of iets meer boven de grond, leg de matras er onder en gooi over de steel een mooie lap stof. Leesbeesten, prinsen en prinsessen, Indianen en geboren avonturiers zullen tevreden zijn.

Is je matras echt versleten? Plooi hem dan dubbel, leg er een zacht dekentje overheen, knoop er een paar koorden rond en doneer het geheel aan je huisdier. Of desnoods aan de hond van je buren. Of ontleed je matras. Haal de veren eruit en hang deze tegen een muur. Ideaal om een kale wand origineel aan te kleden en foto’s en andere aandenken aan je vakantie op te hangen. Voldoende ideeën om je oude matras een nieuwe bestemming te geven? Hoog tijd dan om een nieuwe te kopen.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.dematrassengigant.be/matrassen