The fine liner
Woning en Tuin

Kindermeubelen

Kindermeubelen: een leuke toevoeging in je woon- of speelkamer

Kinderen staan er om bekend dat ze goed rommel kunnen maken. Een kind speelt meestal nooit lang met hetzelfde speelgoed en verspreidt vaak veel spullen om zich heen. Rondslingerend speelgoed kan echter gevaarlijke situaties opleveren: kinderen en volwassenen kunnen er op gaan staan, waardoor het speelgoed kapot gaat, maar er ook over struikelen, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren. Zeker in de buurt van de keuken en eetkamer, als er de mogelijkheid is dat er mensen met bijvoorbeeld hete pannen rondlopen en vaak de vloer vlak voor hun voeten niet kunnen zien, is het belangrijk dat er geen onverwachte obstakels op de vloer liggen. Daarom is het erg belangrijk om kinderen al jong te leren om hun eigen spullen op te ruimen. Sommige huishoudens hebben een speciale kinderkamer, met speciale kindermeubelen van Junktrunk en opbergruimte voor het speelgoed, waar de kids de hele dag kunnen spelen en alle rommel kunnen laten slingeren. Ook hebben ze hier al het speelgoed voor handen om de hele dag onbezorgd te kunnen spelen. Zo’n speelkamer klinkt louter positief, omdat er geen rondslingerend speelgoed meer in de woonkamer ligt als ergens anders gespeeld wordt, maar er zitten ook veel negatieve kanten aan. Vooral als de kinderen jong zijn, moeten ze goed in de gaten gehouden worden tijdens het spelen, omdat er van alles mis kan gaan. Zo kunnen ze zich bezeren zonder dat iemand het door heeft, kunnen ze van de kindermeubelen afvallen of op de tafel tekenen. Als opvoeder wil je dit natuurlijk voorkomen, dus moet je eigenlijk altijd een oogje in het zeil houden. Daarnaast is het in zo’n speciale kamer, waar genoeg ruimte is om te spelen en het niet erg is dat er spullen op de grond liggen, veel gemakkelijker om rommel te laten liggen en niet op te ruimen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de kinderen zorgeloos kunnen spelen, maar ook in een speelkamer kan rondslingerend speelgoed voor gevaarlijke situaties zorgen. Om zulke situaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat het ook in de speelkamer netjes blijft, kun je speciale kindermeubelen aanschaffen. Er zijn namelijk kindermeubelen die opbergruimte in de tafel en stoelen of banken hebben, waardoor het speelgoed gemakkelijk op te ruimen is.

Leer je kinderen opruimen met speciale kindermeubelen

Het is natuurlijk belangrijk dat je kinderen veilig kunnen spelen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat het speelgoed niet stuk gaat, is het dus belangrijk dat rondslingerend speelgoed wordt opgeruimd als de kinderen er niet meer mee willen spelen. Het is echter ook belangrijk dat kinderen zelf leren om op te ruimen en al op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid over hun eigen spullen krijgen. Als een kind verplicht moet opruimen omdat het bijna bedtijd is en hij of zij moet stoppen met spelen, zal het kind dwars gaan doen en niet willen opruimen. Dit heeft in de meeste gevallen niet te maken met het feit dat ze niet willen opruimen, maar wel met het feit dat ze nog niet naar bed willen. Als een kind van jongs af aan leert dat het normaal is om speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt op te ruimen, worden zulke situaties vlak voor het slapen gaan voorkomen. Met de speciale kindermeubelen, die niet alleen ontworpen zijn om te spelen, maar ook om op te ruimen, wordt het opruimen gemakkelijker. Er zijn kindermeubelen met een tafelblad met in het midden een grote bak, waar klein speelgoed in gedaan kan worden. Ook is het gebruikelijk om als het kind veel met lego speelt, alle steentjes en andere dingetjes van lego in deze bak te bewaren. Het kind kan zo overal bij en heeft een goed overzicht van alles waar hij mee kan spelen, maar het is ook heel gemakkelijk om het weer op te ruimen: het hoeft alleen maar in de bak geschoven te worden. Omdat het zo gemakkelijk is zal een kind sneller uit zichzelf gaan opruimen, vooral als hij of zij iets anders wil gaan doen: de tafel is immers vol met speelgoed, dus kan het net zo goed terug in de bak. Als kinderen met speelgoed als lego spelen is het bovendien veiliger als ze hiermee aan een tafel spelen, omdat er dan niet iemand op een blokje kan gaan staan.

Een ruim assortiment aan meubilair voor kinderen bij Junktrunk

Als je op zoek bent naar kindermeubelen, met of zonder speciale opbergruimte, ben je bij Junktrunk aan het juiste adres. Een greep uit het ruime assortiment:

  • kindertafels
  • kinderstoelen
  • kinderbanken
  • verbindingsstukken, waarmee losse onderdelen aan elkaar bevestigd kunnen worden en een speelhoek gecreëerd kan worden
  • kindermeubelen met opbergruimte onder tafelblad en zittingen stoelen en banken

Maak een keuze uit het ruime assortiment aan kindermeubelen en creëer zelf een speelplek voor je kinderen die het beste bij je inrichting past. Heb je niet zoveel ruimte? Kies dan voor een kleine tafel met een aantal krukken, die makkelijk te verplaatsen zijn. Kies voor kindermeubelen met opbergruimte onder het tafelblad en in de zittingen van de krukken om extra ruimte te besparen. Heb je meer ruimte in huis of ben je op zoek naar kindermeubelen die geschikt zijn voor in openbare ruimtes? Dan kun je zelf een samenstelling maken uit een of meerdere tafel(s) en deze combineren met banken en krukken, die je aan elkaar kunt bevestigen om een afgesloten, vaste hoek te maken. Met de kindermeubelen van Junktrunk maak je de perfecte speelhoek voor jouw kinderen!

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.junktrunk.nl/kindermeubelen/