The fine liner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kies voor brandschoon met het gebruik van een plasma cleaner

Bent u op zoek naar een revolutionaire manier van reiniging die gebruikt kan worden voor de meest steriele toepassingen? Dan is een plasma cleaner wellicht het perfecte middel voor u. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het reinigen van kunststoffen, metalen, glas en keramische materialen en wordt toegepast in sectoren zoals de auto-industrie, de medische sector en bij research en development.

De werking van een plasma cleaner

Bent u benieuwd hoe een plasma cleaner juist werkt? Als u wilt gaan voor een optimaal schoon resultaat, dan vertrouwt u op de driedelige oppervlaktereiniging van een plasma cleaner:

  • Allereerst wordt het ultraviolet licht in het plasma gebruikt voor het efficiënt verbreken van de meeste organische verbindingen op het verontreinigde oppervlak. Dit werkt zeer goed voor bijvoorbeeld oliën en vetten.
  • Daarna ontstaat een tweede reinigingseffect door de zuurstofionen in het plasma. Deze reageren met organische verontreinigingen en worden voornamelijk omgezet in water en koolstofdioxide. Dit wordt afgevoerd door middel van de vacuümpomp.
  • Als laatste stap wordt het geoxideerde materiaal gereinigd met het plasma wat zorgt voor een moleculaire zandstraal om de organische verontreinigingen te verbreken. De verontreinigingen worden tijdens dit proces verdampt en via de vacuümpomp afgevoerd.

Bestaat het te reinigen oppervlak uit een geoxideerd materiaal zoals zilver of koper? Dan is het mogelijk om de zuurstof in de plasma cleaner te vervangen door een inert gas zoals argon of helium. Dit heeft uiteindelijk hetzelfde effect, maar brengt geen oxidatieschade toe aan uw materiaal.

Ontdek de mogelijkheden voor uw onderneming

SINVACON biedt Belgische én Nederlandse klanten de mogelijkheid om een plasma cleaner aan te schaffen die volledig op de bedrijfstoepassingen aangepast is. Denk aan lagedruk plasmasystemen, maar ook atmosferische systemen zijn mogelijk. Wilt u graag meer informatie? Neem contact op met de experts van SINVACON door te bellen of het contactformulier op de website in te vullen.

https://sinvacon.be/