Fischertechnik

Voor kinderen is het erg belangrijk dat zij al op jonge leeftijd bepaalde zaken ontwikkelen. Het hebben van het juiste speelgoed, zoals de producten van Fischertechnik, kan daarbij helpen. Natuurlijk is er enorm veel vermaak voor kids op de markt, zo vinden de meesten het heel fijn om zich te vermaken achter een beeldscherm. Maar vaak bieden deze zaken niet echte ontwikkeling aan de kleintjes aan. Zou het niet van zijn als uw zoons of dochters al spelenderwijs hun oog-hand coördinatie zouden kunnen ontwikkelen, net als hun ruimtelijk inzicht en hun technische inzicht? Als hun verbeelding en creativiteit aangesproken werd en in het werk werd gesteld en zij gestimuleerd werden om logisch te denken en logische vaardigheden te ontwikkelen? Met de producten van Fischertechnik is dit allemaal mogelijk. Fischertechnik brengt bouwpakketten op de markt waarmee kinderen al deze hiervoor genoemde vaardigheden kunnen ontwikkelen. Hun speelgoed laat zich misschien nog het best vergelijken met Lego, het zijn namelijk ook verschillende losse onderdelen die, aan de hand van een montage-instructie of door gebruik te maken van de eigen creativiteit, in elkaar gezet kunnen worden tot interessante bouwwerken. U kunt dan denken aan motoren, tractors en helikopters. Het grote verschil tussen Lego en Fischertechnik is echter dat de laatste echt inspeelt op het ontwikkelen van technische vaardigheden. Zo zijn er pakketten waarbij gebruik gemaakt wordt van elektrische aandrijving of van zonne-energie. Met behulp van Fischertechnik kan een kind dus al op jonge leeftijd met deze technische constructies in aanraking komen en ze zo al spelenderwijs leren kennen. Dit is ook de reden dat veel scholen zeer enthousiast zijn over deze producten en dit speelgoed door velen een goede voorbereiding op een technische carrière worden genoemd.

Fischertechnik voor iedere leeftijd

Nu denkt u misschien dat het speelgoed van Fischertechnik te moeilijk is voor jonge kinderen of niet interessant genoeg meer voor pubers. Niets is echter minder waar. Het merk heeft namelijk verschillende lijnen op de markt gebracht die in moeilijkheidsgraad verschillen. Dit betekent dat de allerkleinsten er al voorzichtig mee aan de slag kunnen gaan en dat zelfs volwassenen nog steeds plezier beleven en de vele mogelijkheden die Fischertechnik weet te bieden. Welke lijnen zijn er nu precies op de markt en voor welke leeftijden zijn zij geschikt? Fischertechnik is te verkrijgen in de varianten Junior, Basic, Advanced, Plus, Profi, Computing en Industry:

  • Junior is de speciale lijn voor de allerjongsten, namelijk de kleintjes tot vijf jaar. Doordat de onderdelen wat groter zijn, is het gemakkelijker voor hen om hiermee aan de slag te gaan. Door de duidelijke en eenvoudige montage-instructie kunnen zij zelf bijvoorbeeld een vrachtwagen, kraan of helikopter bouwen.
  • Voor kinderen van ongeveer vijf tot zeven jaar oud is de Basic lijn van Fischertechnik zeer geschikt. De onderdelen zijn wat kleiner dan bij Junior. Aan de hand van de bouwpakketten maken zij op een realistische manier kennis met een aantal technieken.
  • Hebben de kids de Junior en Basic pakketten helemaal onder de knie, dan kan er over gestapt worden op de Plus lijn. Deze is geschikt voor meisjes en jongens vanaf ongeveer zeven jaar. Hierin komen weer wat meer ingewikkelde technieken aan bod zoals het principe van de vier-wiel besturing. Ook kunnen zij bijvoorbeeld leren hoe het mogelijk is dat kranen zware lasten kunnen tillen.
  • Natuurlijk raken er wel eens wat onderdelen kwijt of hebben de kinderen een bepaald onderdeel nodig. Dit kunt u verkrijgen door middel van de Fischertechnik Plus lijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een doos met een accu set, een motor set of verschillende losse onderdelen.
  • Voor de echte kleine techneuten is er Fischertechnik Profi. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld ontdekken hoe het versnellingensysteem van een auto werkt, hoe de zon en de wind energie op kunnen wekken en hoe een planetaire tandwielkast werkt. Voor jonge uitvinders ideaal om de nieuwsgierigheid en de honger naar nieuwe technische inzichten te stillen.
  • Natuurlijk wordt er in de hedendaagse techniek ook ruimschoots gebruik gemaakt van computers om allerlei systemen aan te sturen. Fischertechnik heeft daarom ook speciale Computing boxen, waarmee verschillende machines door middel van computerbesturingssystemen aangestuurd kunnen worden. Door hier al als jongere mee aan de slag te gaan, kan een flinke voorsprong behaald worden en worden technische opleidingen een stuk eenvoudiger.
  • Tot slot is er de Industry set. Hiermee kunnen zeer ingewikkelde constructies gebouwd worden, zoals een robot.

Vaardigheden ontwikkelen

Vindt u het belangrijk dat uw kinderen al jong de in dit stuk genoemde vaardigheden kunnen ontwikkelen? Dan zijn de producten van Fischertechnik dus een uitstekende keus. Al spelenderwijs kunnen zij hiermee technische inzichten verwerven en zo komt u er ook snel achter of uw zoon of dochter aanleg heeft voor techniek. Een ander groot voordeel van het speelgoed van Fischertechnik ten opzichte van andere soorten speelgoed, is dat het voor alle leeftijden geschikt is. Door de verschillende lijnen die zij uitgebracht hebben, kan er steeds meer geleerd worden en kunnen meisjes en jongens hun technieken steeds verder verbeteren. Doordat alle onderdelen bij elkaar passen, wordt er ook geen enkel aangeschaft bouwpakket overbodig. Met de onderdelen uit de Basic serie kan uw kind zelfs nog aan de slag als hij of zij gevorderd is tot de complexe Industry sets. Zij kunnen er dan eenvoudigweg heel andere constructies mee gaan bouwen en verschillende technische constructies erop toepassen. Met Fischertechnik kunnen zij dus een leven lang leren en ze kunnen er plezier aan beleven, ongeacht hoe oud ze zijn.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.fischertechnikwebshop.com/