Als u nog opzoek bent naar planken voor bijvoorbeeld het maken van een meubelstuk, dan kunt u denken aan Douglas hout. Dit houtsoort heeft een roodbruine kleur en is erg duurzaam. Het hout is namelijk erg stevig en sterk waardoor het hout heel lang meegaat. Mede door het stevige karakter is dit houtsoort ook uitermate geschikt voor in de tuin. Een schutting of een schuur gemaakt van Douglas planken gaat voor jaren mee: zonder het hout te bewerken gaat het alsnog rond de twaalf jaar mee. Behalve voor schuttingen en schuren kunt u het stevige hout ook gebruiken voor andere constructies voor in de tuin of voor het maken van meubelstukken. Ook voor bouw- of tuinbedrijven is dit houtsoort een aanrader.

Douglas hout voor het maken van meubelstukken

Behalve voor schuttingen, veranda’s en schuren zijn Douglas planken, zoals eerder gezegd, ook erg geschikt voor het maken van meubelstukken. De bezaagde planken kunt u gebruiken voor het maken van allerlei meubelstukken en uiteraard ook voor het maken van tuinmeubelen. Voor een zo klein mogelijke milieuvoetafdruk gebruikt u Douglas planken van zagerijen met een PEFC-certificaat. Dit certificaat staat voor duurzaam bosbeheer. Zo weet u zeker dat uw zelfgemaakte tuinstoel, tuintafel of tuinbank van Douglas hout duurzaam is.

Verschillende maten Douglas planken

Als u uw hout bij Tuinhout Compleet aanschaft, dan bent u er in ieder geval zeker van dat het hout op een duurzame wijze is gekapt. Dit bedrijf levert namelijk alleen hout van zagerijen met een PEFC-certificaat. De houtsoorten komen allemaal uit Europa en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Als u een zeer specifieke maat wilt, dan kunt u het hout ook op maat laten zagen of schaven. Naast roodbruin kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld zwart Douglas hout. Ook zijn er naast planken nog palen, balken, ramen en deuren van dit houtsoort beschikbaar. Voor iedere klus is er het juiste hout!