The fine liner
Image default
Dienstverlening

Asbest in scholen

Asbest in scholen

Asbest in scholen, het komt vaker voor dan men denkt. In meer dan 70 procent van alle scholen die voor het jaartal 1994 zijn gebouwd, zit asbest. Dat betekent dat asbest in scholen meer voor komt dan scholen zonder asbest. Dat is toch haast krankzinnig zult u denken. Dit komt omdat men dacht dat asbest geen enkel probleem zou zijn. Na de uitvinding van dit materiaal is het voor veel gebouwen gebruikt en dus zo ook voor scholen. Asbest in scholen was een van de belangrijkste materialen zelfs en men had er geen enkel idee van hoe gevaarlijk asbest in scholen wel niet zou kunnen zijn voor de volksgezondheid. Asbest in scholen is al helemaal een punt van ergernis tegenwoordig omdat we onze kinderen op deze manier blootstellen aan gevaren die gemakkelijk te voorkomen zijn. Bent u dus een bezorgde ouder, ene directeur van een school of een leraar? Het maakt niet uit wie of wat u bent, het aankaarten van deze problematiek binnen uw school is verstandig. Wees hier liever op tijd bij dan te laat, daar zullen de kinderen uiteindelijk de zoete of de wrange vruchten van kunnen plukken. U hebt het in de hand. Asbest in scholen komt tegenwoordig gelukkig niet meer voor. Dat wil zeggen dat in nieuwe scholen dit materiaal niet meer gebruikt wordt als bouwmateriaal. Wel zijn oude scholen vaak nog niet gerenoveerd of gesaneerd en kan er dus een behoorlijke hoeveelheid van dit spul schuil gaan in de structuur van deze gebouwen. Waarom dan nog langer wachten met het verwijderen ervan? Een gerenommeerd bedrijf voor het verwijderen van asbest in scholen is i4solutions. Zij zijn niet zo zeer de uiteindelijke uitvoerders van dit project. Wel zijn ze adviseurs en stellen ze vast of er asbest in scholen voorkomt. Ze doen grondig onderzoek waarna een rapport wordt opgesteld waarin staat welke gevaren uw school loopt.

Asbest in scholen? Verwijderen!

Wat kan i4solutions allemaal voor u betekenen horen we denken. Kijk maar eens naar de volgende punten. Asbest in scholen zal verdwijnen als sneeuw voor de zon als u met hen in zee gaat, dat is in ieder geval een groot pluspunt.

  • Onderzoek in geval van sloop of renovatie van het schoolgebouw. Dat is immers een mooi moment om te checken op asbest in scholen.
  • Onderzoek voor risicobeoordeling voor de leerlingen en leerkrachten (NEN 2991). Het is namelijk zo dat asbest in scholen niet per definitie direct vrijkomt. Mensen ademen het gelukkig niet constant in omdat het soms diep weggewerkt zit in de fundering van de school. Het is dan ook niet altijd nodig om het te laten verwijderen hoewel u beter het zekere voor het onzekere kunt nemen. Toch gebeurd het weleens dat uit een dergelijk rapport blijkt dat het verstandiger is om asbest te laten zitten totdat het tijd is om het hele gebouw te slopen of te renoveren.
  • Onderzoek bij aankoop of verkoop. Een nieuwe eigenaar wel uiteraard wel weten wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft dus logisch dat u op dat moment asbest in scholen lat onderzoeken. Wellicht kunt u afdingen dat voor de verkoop of aankoop de boel grondig gerenoveerd wordt. U wilt immers geen asbest in scholen en dus ook niet een dergelijk gebouw aankopen dat er nog vol mee zit.
  • Onderzoek om een globale inschatting van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in school te verkrijgen. Dit is meer een vooronderzoek. Mocht het toch zo blijken dat het asbest in scholen van een gevaarlijke hoeveelheid is, dan kunt u met dit rapport terecht bij asbestverwijderaars. Zij hebben dan direct een goed inzicht in het probleem, de hoeveelheid asbest in scholen en op welke wijze ze het beste over kunnen gaan tot de verwijdering van dit spul.

Vraag snel een offerte aan

Asbest in scholen dient te allen tijde voorkomen te worden, dat staat als een paal boven water. Hebt u vragen over onze werkwijze? Schroom dan niet en klim in de pen. Wij zitten en staan voor u en uw school klaar. We weten allemaal hoe gevaarlijk asbest in scholen kan zijn. Alleen de inname van kleine stofdeeltjes met asbest kan er op de lange termijn al voor zorgen dat u ziek wordt. En dan hebben we het niet alleen over astma of andere longaandoeningen. Het kan zelfs kankerverwekkend zijn. Het is dan ook bizar dat er destijds op een dergelijke grote schaal met dat materiaal gebouwd werd. Het is dan ook de tijd om de handen ineen te slaan en om diezelfde handen uit de mouwen te steken. Dan is asbest in scholen hopelijk snel geheel verleden tijd en hoeven ouders, leraren en de kinderen zelf zich niet meer druk te maken over asbest in scholen en het gevaar dat het heeft voor de gezondheid voor de mensen van de toekomst. U vindt op onze site diverse manieren om met ons in contact te komen. Maak daar alstublieft gebruik van. Zeker als uw school gebouwd is voor 1994en u eigenlijk geen flauw idee hebt van welke materialen precies. Dit is soms niet meer terug te vinden op bouwtekeningen dus een grondig onderzoek is zeker niet uit den boze. Vraag daarom snel een offerte aan. Die stellen wij geheel vrijblijvend voor u op en zo kan er binnen enkele dagen al een inspecteur bij u op de stoep staan om het probleem eens grondig te gaan onderzoeken. Hopelijk horen we u snel!

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.i4solutions.nl/asbest-in-scholen

Gerelateerde artikelen

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Vertaalbureau

Zo voordelig kunt u een hardcover boek laten drukken