Personenalarmering is dé uitkomst voor alle ouderen die graag langer thuis in hun eigen huis willen blijven wonen. Een voorbeeld hiervan is het valalarm voor senioren, voor wanneer u ten val komt en een mobiele personenalarmering voor wanneer u de deur uit bent en er een gevaarlijke situatie ontstaat. Ook bestaat er leefstijlmonitoring. Dit is een mooi alternatief voor alleenstaande ouderen waarvoor gewone personenalarmering niet geschikt is. Daarbij wordt een personenalarm gedragen, bijvoorbeeld om de hals of pols. Sommige ouderen willen of kunnen dit niet. In dat geval is leefstijlmonitoring ideaal. Er worden bewegingsmelders in huis geplaatst, die gevaarlijke situaties meteen signaleren. Mantelzorgers kunnen via dit systeem van personenalarmering alles goed in de gaten houden. Een personenalarm of valalarm is dan niet langer nodig.

Valalarm voorkomt ernstig letsel na valpartijen

Voor veel mensen is een val iets wat kan gebeuren en vaak niet al te veel gevolgen met zich meebrengt. Voor senioren echter, is dit een ander verhaal. Dit kan dan ook ernstige gevolgen met zich meebrengen. Ze zijn immers minder sterk dan jongere mensen. Ouderen zullen sneller iets breken of ernstige verwondingen overhouden aan een val. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan een valalarm de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Een persoonsalarm, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.

Langer thuis wonen dankzij personenalarmering en valalarm

Zo lang mogelijk veilig thuis in uw eigen huis blijven wonen. Dat is toch ook wat u zou willen als u op leeftijd begint te raken? Dit is dan ook waar veel oudere mensen naar verlangen. Toch komt er altijd een moment waarop dit niet langer verantwoord is zonder voorzorgsmaatregelen te treffen. Daarvoor dient personenalarmering, zoals een valalarm. Er wordt dan een alarm geïnstalleerd in huis. De oudere krijgt een alarm om zijn of haar hals of pols. Dit alarm kan via het alarmapparaat in huis meteen verbinding maken met een zorgcentrale. Daar zitten zorgverleners klaar die de situatie snel kunnen inschatten. Ze beoordelen of het voldoende is om een mantelzorger te waarschuwen of dat het verstandiger is de huldiensten in te schakelen. Op deze manier zorgt een valalarm of andere personenalarmering ervoor dat u langer veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Bezoek de website voor meer informatie :